Nogomet

Prodajna saga se nadaljuje: milijarderja oddala novi ponudbi za rdeče vrage

Manchester, 29. 04. 2023 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Angleški milijarder Jim Ratcliffe in katarski poslovnež, šejk Jasim bin Hamad Al Tani, se še naprej potegujeta za nakup Manchester Uniteda. V petek sta oddala novi ponudbi za legendarni angleški nogometni klub, ki naj bi bili njuni zadnji, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki pa dodaja, da odločitve prodajalcev še ni na vidiku.

Nogometaši Uniteda trenutno zasedajo četrto mesto v Premier League. Zadnje, ki še prinaša Ligo prvakov.
Nogometaši Uniteda trenutno zasedajo četrto mesto v Premier League. Zadnje, ki še prinaša Ligo prvakov. FOTO: AP

Ponudba predsednika uprave ene največjih bank v Katarju družini Glazer, ki trenutno obvladuje klub, naj bi bila vredna več kot pet milijard funtov (5,67 milijarde evrov), poroča AFP. Višina Ratcliffove zadnje ponudbe sicer ni znana, je pa znano, da si želi le večinski delež, medtem ko naj bi Katarec želel odkupiti vse delnice kluba.

Po ponudbi Ratcliffa, ustanovitelja skupine INEOS, bi sedanja izvršna direktorja kluba Joel Glazer in Avram Glazer lahko ostala 20-odstotna delničarja. To sicer ne bi bilo po godu navijačem kluba, ki Glazerjema očitajo slabo vodenje kluba.

Kot še poroča AFP, Al Tani v svoji ponudbi obljublja še poplačilo dolgov kluba in obsežna dodatna vlaganja v igralski kader ter športno infrastrukturo. To naj bi vključevalo prenovitev trenutnega klubskega stadiona Old Trafforda ali pa celo gradnjo novega.

Zdajšnji lastniki iz ZDA so sicer že lani sporočili, da nameravajo prodati klub, angleški mediji pa so v preteklosti poročali, da za svoj delež želijo vsaj šest milijard funtov. S tem bi ustvarili gromozanski zaslužek, saj so klub leta 2005 kupili za 750 milijonov funtov.

Prodaja pa ne poteka gladko, angleški mediji ugibajo, da prav zaradi visoke zahtevane cene. Tretji ponudbi sta Ratcliffe in Al Tani oddala več kot mesec dni po oddaji prejšnjih.

Tudi po tem koraku tako ostaja možnost, da klub ne bo prodan, je še poročala AFP. Ta možnost pa močno skrbi navijače Manchester Uniteda, ki so prek svojega združenja pozvali k čimprejšnjemu zaključku prodajnega postopka, da bi novi lastnik lahko že imel besedo pri poletnih prestopih.

V igri za nakup naj bi bil sicer še tretji ponudnik, finski poslovnež Thomas Zilliacus. Ta naj bi oddal ponudbo v drugem krogu in zanjo pravi, da je še vedno veljavna. A ob tem tudi on izgublja zaupanje v prodajni postopek, ki ga je po poročanju AFP označil za farso.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
29. 04. 2023 17.53
+2
Vsi ki niso iz europe nimajo tu kaj iskat
Kollerik
29. 04. 2023 15.59
-1
Upad, da kupi MU Radcliffe....
Mirotar
29. 04. 2023 12.50
+6
to bo kmal arabska liga..