Nogomet

Pri Unitedu načrtujejo prihod dveh nizozemskih reprezentantov

Manchester, 08. 07. 2024 11.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi športni direktor Manchester Uniteda Dan Ashworth je hitro zavihal rokave in se resno lotil poletnega prestopnega roka. Pred vrati Old Trafforda sta tako nizozemska reprezentanta Matthijs de Ligt in Joshua Zirkzee.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Unitedu so precej optimistični glede prihoda osrednjega branilca de Ligta, ki je bil s svojim agentom popolnoma jasen, da je njegova prioriteta moštvo iz Manchestra. 

Prav tako je vodstvo rdečih vragov dobilo zeleno luč Joshue Zirkzeeja, tako Zirkzee kot tudi de Ligt pa sta tudi že govorila s sorojakom na klopi Uniteda Erikom ten Hagom. Klavzula za napadalca Bologne znaša 40 milijonov evrov, medtem ko se cena za de Ligta giblje nekje okrog 50 milijonov evrov. 

Manchestru se tako obeta prava nizozemska manjšina, ki jo bosta dopolnila še Ruud van Nistelrooy in Rene Hake, kot ten Hagova pomočnika. 

De Ligt bo nadomestil odhod Varana

Član münchenskega Bayerna de Ligt naj bi stopil v čevlje Raphaela Varana, ki je postal prost igralec. Como, ki se je prebil med italijansko elito, si močno želi francoskega branilca. Slednji ima sicer kar nekaj različnih ponudb, kmalu pa se bo odločil kje bo nadaljeval svojo nogometno pot.

Raphael Varane
Raphael Varane FOTO: AP

Za Manchester poleg Varana ne bosta več igrala Anthony Martial in Brandon Williams, vprašanje je tudi kaj bo z Masonom Greenwoodom ter Jadonom Sanchom, ki sta v minuli sezoni igrala na posoji pri Getafeju oziroma dormundski Borussii. 

Rdeče vrage zapušča tudi Donny van de Beek, ki se v teatru sanj po prihodu iz Ajaxa ni uspel proslaviti. Svoje predstave, ki jih je kazal v dresu nizozemskega velikana, bo skušal obuditi pri Gironi. Španci bodo zanj odšteli manj kot milijon evrov, bo pa United prejel večmilijonski bonus, v kolikor se bo 27-letnik izkazal v Kataloniji. 

Donny van de Beek
Donny van de Beek FOTO: AP

Zelo verjetno pa je tudi, da bo Old Trafford zapustil Casemiro, za katerega so se najbolj ogreli klubi iz Saudove Arabije. Vrzel po njegovem odhodu bi lahko zakrpal vezist PSG-ja Manuel Ugarte, ki je velika želja rdečih vragov. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zapiramvamustaaa
09. 07. 2024 20.08
+1
Ta United zgolj le še medijsko živi da se denar lahko obrača in pere podobno kot pri Barci v ligi prvakov jih ni na tronu v premier že celo večnost.
dinozaver79
08. 07. 2024 16.27
-1
so se malo spametovali pri nakupih
kladivo
08. 07. 2024 12.21
+2
Brez Fergusona so se samo imt