Nogomet

Pri Real Madridu Wirtza vidijo kot popolno zamenjavo za Modrića

Madrid, 15. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
0

Nemški reprezentant Florian Wirtz je že dlje časa tarča madridskega Reala, na račun njegovih dobrih predstav pa ta želja samo še narašča. Njegov prihod sicer ni nuja, je pa prioriteta. Kot poroča španski AS, v taboru aktualnih evropskih prvakov Wirtza vidijo kot popolno zamenjavo za Hrvata Luko Modrića.

Florian Wirtz
Florian Wirtz FOTO: AP

Florian Wirtz je pri sedmih letih prispel v akademijo Kölna, kjer je skozi vse selekcije močno izstopal. Sledil je prestop v Bayer Leverkusen, kjer se je že pri 17 letih podpisal pod zadetek na obračunu proti münchenskemu Bayernu. Leto kasneje je debitiral za člansko moštvo nemške izbrane vrste, v lanski sezoni pa je bil izbran za najboljšega posameznika nemške Bundeslige. 

Predsednik kraljevega kluba Florentino Perez slovi po zvenečih nakupih (Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Gareth Bale, Eden Hazard, Jude Bellingham, Kylian Mbappe ...), poleg tega pa v večini primerov, kar se okrepitev tiče, tudi dobi to, kar si zamisli. Tokrat si je za zamenjavo za Luko Modrića, ki po vsej verjetnosti igra zadnjo sezono v belem dresu, označil Wirtza. Nemec sicer deluje kot bolj napadalno usmerjen tip igralca od Hrvata, pa vendarle bi bila to za že tako zvezdniško zasedbo Madrida nova dodana vrednost. 

Luka Modrić
Luka Modrić FOTO: AP

Wirtz ima sicer z Bayerjem pogodbo sklenjeno do julija 2027, generalni direktor farmacevtov Fernando Carro pa je že poudaril, da 21-letnik ni naprodaj za manj kot 150 milijonov evrov. A pri Realu in pri ostalih klubih, ki se zanimajo za usluge mladega Nemca, se zavedajo, da je čas njihov zaveznik, saj z bližanjem izteka njegove pogodbe cena pada.

Madridčanom bo v boju za Wirtza največjega konkurenta predstavljal Manchester City, ki v Nemcu vidi naslednika Kevina De Bruyneja. 33-letnega Belgijca, ki ga v zadnjem obdobju vse bolj pestijo poškodbe, se namreč povezuje z odhodom v Savdsko Arabijo. Poleg Reala in Cityja pa se za Nemčeve usluge zanimata še Bayern in Barcelona. Bavarci si želijo združiti moči Wirtza in Jamala Musiale, dveh velikih nemških talentov, ki že v nemški reprezentanci dokazujeta, da se dobro dopolnjujeta.

Florian Wirtz in Jamal Musiala
Florian Wirtz in Jamal Musiala FOTO: AP

"Kljub temu, da je Bayern eden izmed petih najboljših klubov v Evropi, je evidentno, da Wirtz razmišlja o prestopu v Real Madrid," pa je dejal Michael Reschke, ki je kar 35 let deloval pri nemških prvakih iz Leverkusna. Reschke je šel še korak dlje, ko je napovedal, da bo trenerja galaktikov Carla Ancelottija zamenjal Xabi Alonso, ki je v lanski sezoni spisal neverjetno zgodbo na klopi lekarnarjev.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.