Nogomet

Pri LASK-u previdni: Čaka nas ekipa z obilo kakovosti

Ljubljana, 24. 10. 2024 06.00 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tretjem krogu Lige prvakov je danes na vrsti drugi krog Konferenčne lige, kjer bosta na delu tudi oba slovenska predstavnika. Celje se bo doma pomerilo s turškim Bašakšehirjem, Olimpija pa bo prve točke pred svojimi navijači lovila proti avstrijskemu LASK-u. Čeprav so gostje iz Linza v vlogi favoritov, so v napovedih obračuna precej previdni.

Zmaje bo danes s tribun spodbujalo okoli osem tisoč navijačev.
Zmaje bo danes s tribun spodbujalo okoli osem tisoč navijačev. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so v prvem krogu Konferenčne lige precej nesrečno klonili na gostovanju pri Heidenheimu, kjer jih je uspeha stal predvsem skromen uvod v obračun, saj so domači povedli že v šesti minuti. Na drugi strani je LASK doma proti Djurgardnu zaostajal že z 0:2, a se uspel vrniti za veliko točko. 

Klub iz Linza je lansko sezono avstrijskega prvenstva sklenil na tretjem mestu, letos pa je v 12-članski konkurenci sedmi. A velja izpostaviti, da je forma varovancev Markus Schopp v vzponu, saj so nazadnje izgubili pred več kot mesecem dni, dobili so tri od zadnjih štirih prvenstvenih obračunov. 

Tudi njihova tržna vrednost (39 milijonov evrov), ki je približno štirikrat višja od ljubljanske, jasno priča o tem, kdo bo v Stožicah v vlogi favorita. A pri LASK-u se dobro zavedajo, kako nevarna zna biti Olimpija, sploh pred svojimi navijači. Navsezadnje je v kvalifikacijah doma dobila vse tri tekme, in to z vsaj dvema goloma razlike. Za piko na i je Rijeko v play-offu razbila s 5:0. 

Cilj je zmaga, a se kvalitet zmajev dobro zavedajo

"Komaj čakamo obračun proti ekipi, ki premore obilo kakovosti. Pomembno bo, da najdemo pravo ravnovesje med napadom in obrambo. Če nam bo to uspelo, nas čaka lep večer," je pred obračunom razmišljal gostujoči trener Schopp, ki je službo prevzel v začetku septembra. 

"Želimo si odigrati dobro tekmo. Če bo mogoče, si želimo z igrišča odkorakati kot zmagovalci," je bil prav tako previden Maximilian Entrup, junak zadnjega LASK-ovega obračuna, ko je v 87. minuti zadel za zmago na gostovanju pri WSG Tirolu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Florucz odločen: Imamo načrt 

Podobno je razmišljal ta čas bržčas prvi domači zvezdnik Raul Florucz, ki se je v preteklosti kalil prav v akademiji nocojšnjega tekmeca zmajev. "Videli bomo, kakšen bo teren. Ampak smo pripravljeni, imamo načrt, upam, da bomo tekmo končali s tremi točkami," je povedal na sredini novinarski konferenci. 

"Mislim, da smo prišli do tega, da se razumemo na terenu. Vemo, kje je kdo, tudi če se ne gledamo. Je pa to običajno, ko odigraš toliko tekem skupaj," je Florucz še povedal o napredku Olimpije v tej sezoni, ki se pozna tudi v domačem prvenstvu, kjer zmaji zasedajo prvo mesto. Tokrat pa bodo skušali odlično formo z domačih zelenic znova prenesti na evropski oder, kjer jih bo po napovedih spodbujalo okoli osem tisoč navijačev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.