Nogomet

Manchester City na derbiju prvega kroga premagal Chelsea

London, 18. 08. 2024 19.25 | Posodobljeno pred 30 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedeljski spored v angleškem prvenstvu je prinesel dva obračuna, vse oči pa so bile uperjene v derbi kroga med Chelseajem in Manchester Cityjem. Za vodstvo meščanov je v 18. minuti poskrbel Erling Haaland, končni rezultat pa je v 84. minuti postavil Mateo Kovačić.

Statistika tekme Chelsea - Manchester City
Statistika tekme Chelsea - Manchester City FOTO: Sofascore.com

Po mirnem uvodu v tekmo na londonskem Stamford Bridgu smo v 18. minuti dočakali spremembo začetnega izida. Bernardo Silva je močno podajo preusmeril do Erlinga Haalanda, ki je iz igre vrgel obrambo domačinov in z natančnim zaključkom poskrbel za vodstvo meščanov. Varovanci Pepa Guardiole so bili v nadaljevanju nevarni še preko Jeremyja Dokuja, domači vratar Robert Sanchez pa se je izkazal z obrambo. V izdihljajih rednega dela prvega polčasa so zapretili tudi Londončani, z roba kazenskega prostora je streljal Cole Palmer, gostujoči vratar Ederson je slabo posredoval, odbitek je v mrežo pospravil Nicholas Jackson, zadetek pa zaradi prepovedanega položaja ni bil priznan. Chelsea je bil nevaren tudi v sodnikovem dodatku prvega dela, napadalne igre pa niso uspeli kronati z zadetkom.

Chelsea - Manchester City
Chelsea - Manchester City FOTO: AP

Kot prvi je v drugem polčasu zapretil strelec do tega trenutka edinega zadetka na tekmi, Sanchez pa je z lepo obrambo preprečil novo veselje norveškega napadalca. V napadalni vrsti Chelseaja je bil najbolj aktiven Jackson, ki se je v 61. minuti znašel v novi, odlični priložnosti, a iz dobrega položaja nastreljal brazilskega čuvaja gostujoče mreže. Nekaj minut pozneje je bila žoga znova za hrbtom Sancheza, zadel je Rico Lewis, gol pa ni bil priznan, saj je Haaland nekaj trenutkov pred tem storil prekršek, za kar je bil nagrajen z rumenim kartonom. Vse je bilo mirno do 84. minute, ko je na sceno stopil Mateo Kovačić, ki je po lepem solo prodoru z roba kazenskega prostora zabil svojemu bivšemu delodajalcu.

Statistika tekme Brentford - Crystal Palace
Statistika tekme Brentford - Crystal Palace FOTO: Sofascore.com

Na prvi nedeljski tekmi so nogometaši Brentforda pred svojimi navijači premagali Crystal Palace. Domačine je v 29. minuti v vodstvo popeljal Bryan Mbeumo, za izenačenje pa je v 56. minuti z avtogolom poskrbel Ethan Pinnock. Za končnih 2:1 je v 76. minuti zabil asistent pri prvem zadetku Yoane Wissa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Premier liga, 1. krog, nedelja, 18. 8. 2024:

Brentford - Crystal Palace 2:1 (1:0)
Mbuemo 29., Wissa 76.; Pinnock 56. (ag)

Chelsea - Manchester City 0:2 (0:1)
Haaland 18., Kovačić 84.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.