Nogomet

Zimzeleni Ronaldo utišal kritike in odločil derbi v boju za četrto mesto

Brighton, Manchester, 12. 03. 2022 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko je v petek završalo v angleških medijih, da Mohamed Salah ne želi podpisati nove pogodbe z Liverpoolom, je Egipčan odgovoril na najboljši možen način. Ob zmagi svojega kluba proti Brightonu (2:0) je bil znova med strelci, prvi gol je dosegel Luiz Diaz. Redsi imajo za vodilnim Cityjem le še tri točke zaostanka. V boju za četrto mesto pa so do pomembne zmage prišli nogometaši Manchester Uniteda, ki so po hat-tricku Cristiana Ronalda premagali Tottenham (3:2).

Cristiano Ronaldo ostaja najboljši strelec rdečih vragov v tej sezoni.
Cristiano Ronaldo ostaja najboljši strelec rdečih vragov v tej sezoni. FOTO: AP

Prvega je dosegel v 12. minuti, ko je s projektilom z razdalje spomnil na svoje najboljše čase. Pod drugega se je podpisal proti koncu prvega polčasa po nesebični asistenci Jadona Sancha. Do hat-tricka pa je prišel v 81. minuti, ko je bil z glavo najvišji po podaji iz kota. Cristiano Ronaldo je pri 37 letih na tekmi s Tottenhamom utišal številne kritike in dokazal, da je lahko še vedno "x faktor" tudi na najvišjem nivoju. 

Spursi so na teatru sanj sicer uspeli dvakrat izenačiti. Za 1:1 je poskrbel Harry Kane z enajstmetrovke v 35. minuti. Za 2:2 pa z avtogolom Harry Maguire, ki je z neposrečenim posredovanjem le še prilil olje na ogenj svojih kritikov. A niti izdatna pomoč domačih četi Antonia Conteja ni pomagala, Spursi so bili na Old Traffordu preprosto premalo konkretni, da bi lahko upali na kaj več kot le poraz, s katerim so si močno otežili uvrstitev med najboljših štiri in Ligo prvakov. 

Cristiano Ronaldo je sedaj pri 807. zadetkih, s čimer je postal najboljši strelec na profesionalnih tekmah vseh časov.

"Ronaldo je naredil tisto, v čemer je najboljši. Odlično smo se odzvali na zadnji poraz, to se je od nas pričakovalo," je bil po zmagi, s katero so zacelili rane po porazu na mestnem derbiju prejšnjo nedeljo, zadovoljen Paul Pogba

Odsotnost Ronalda se je Unitedu proti Manchester Cityju še kako poznala. Številni so dejstvo, da ga ni bilo v kadru, vzeli kot dokaz, da med njim in vodilnimi v klubu nekaj ni v redu, a Pogba je to odločno zanikal: "On nikoli ni bil problem. Je najboljši napadalec v zgodovini, nikakor pa ne težava znotraj garderobe. Vsi ga poznajo, vedo, kakšen je. Ni potrebe, da sedaj izgubljam besede." 

Statistika tekme Manchester United – Tottenham
Statistika tekme Manchester United – Tottenham FOTO: Sofascore.com

Klopp zadovoljen s tremi točkami, s predstavo malo manj

Redsi so na južni obali povedli v 19. minuti, ko je Joel Matip, igralec meseca februarja v Premier ligi, sijajno našel Luisa Diaza z visoko globinsko podajo, nekdanji član Porta pa je izkoristil slabo postavljanje domačega vratarja Roberta Sancheza in ga premagal z glavo. 24-letni Španec je skušal svojo napako popraviti z brezkompromisnim startom, a zadetka ni preprečil, je pa naletel na Diaza, tako da se Kolumbijec kar nekaj časa ni mogel pobrati. V VAR sobi so preverjali, ali bi 24-letni vratar zaslužil celo rdeči karton, a se za to na koncu niso odločili.

Odločitev o zmagovalcu je padla 15 minut po začetku drugega polčasa. Po strelu Sadia Maneja je eden od domačih branilcev igral z roko za enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo – s strelom po sredini – uresničil Mohamed Salah

"Vedeli smo, da je Brighton odlična ekipa, ki nam lahko povzroča težave. Imeli smo priložnosti, iz katerih bi morali doseči še kakšen zadetek, a na koncu dneva sem zadovoljen s tremi točkami. Želel bi si, da bi bolj nadzirali žogo, vendar smo pričakovali, da nam bo predvsem na sredini zelo težko, kar se je tudi uresničilo," je oceno srečanja podal Jürgen Klopp.

Brighton – Liverpool
Brighton – Liverpool FOTO: Sofascore.com

Toney zopet (pozni) junak Brentforda

Napadalec Brentforda Ivan Toney je na prvih 22 nastopih v Premier ligi dosegel šest zadetkov, na zadnjih dveh tekmah pa jih je dodal še pet. Potem ko je s hat trickom pred tednom dni potopil Norwich, je v soboto z dvema goloma poskrbel za še eno super pomembno zmago svojega kluba v boju za obstanek proti neposrednemu konkurentu Burnleyju. Christian Eriksen je za Brentford ponovno igral vseh 90 minut. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

12. marec, Premier League, izidi: 

Brighton & Hove Albion – Liverpool 0:2 (0:1)
Diaz 19., Salah 61. (11-m.) 

Brentford – Burnley 2:0 (0:0)
Toney 85., Toney 94. (11-m.)

Manchester United – Tottenham 3:2 (1:1)
Ronaldo 12., 38., 81.; Kanne 35. (11-m.), Maguire 72. (ag.)