Nogomet

Predstavniki Interja v lovu na Beniteza

Liverpool, 01. 06. 2010 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Spletni portal tabloida The Sun poroča, da so predstavniki Interja ta vikend v Liverpoolu obiskali Rafaela Beniteza in ga poskušali zvabiti v svoje vrste.

Rafael Benitez
Rafael Benitez FOTO: Reuters
Ko so vsi pričakovali, da se bo Inter podal v lov za Fabiom Capellom, so predstavniki aktualnih evropskih prvakov presenetili z obiskom pri trenerju Liverpoola Rafaelu Benitezu. Neimenovan italijanski vir je ob tem dodal: "Pri Interju so bili zelo srečni, da so vsi razmišljali o Capellu in preusmerili pozornost od Beniteza." Špaskega stratega je pohvalil tudi predsednik "Nerrazzurov" Massimo Moratti: "Benitez je trener, ki sem ga imel zmeraj za zelo dobrega, a trenutno je zaseden." Vodilni možje Interja sedaj čakajo, če bo Beniteza prepričala njihova ponudba in se bo pripravljen preseliti v mesto mode. Črno-modri naj bi Špancu ponujali letno plačo v višini štiri in pol milijonov funtov.
Massimo Moratti
Massimo Moratti FOTO: Reuters

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GodLovesInter
02. 06. 2010 09.05
NE, NE & NE Benitezu!!! Je povprečen trener, s povprečnim znanjem nogometne igre! Je uničil Liverpool in bo uničil tudi Inter, če pride! Igram nogomet celo življenje, tudi treniram U18, zato vem kaj, govorim... Kot prvo, Rafa ni prav nič "osvojil". Leta 2005 je Milan izgubil finale LP, neipa ga L'pool osvojil (Milan je vodil 3:0 po polčasu). Ni osvojil niti enega prvenstva, pokal pa tako ali tako lahko osvoji skoraj vsak klub. Kot drugo, samo pomislite, kakšne igralce je pripeljal! N'Gog, Babel, Pachecco, Aurelio, Riera, Kyrgiacos,...Igralce, ki bi težko igrali v povprečnem ANG prvoligašu. To ti ogromno pove o trenerjevi nogometni filozofiji. Kot tretje, trener, ki ima "staff" 20(!) pomočnikov, za moje pojme ne velja prav nič! Še Capello, na primer, ima "samo" 4 pomočnike. Rafa je večni poraženec, ki nikoli ni osvojil ničesar po svoji zaslugi. Je močno. močno precenjen trener! Na srečo Interja je njegova klavzula v primeru odhoda 25 miljonov. Povrh tega njegovi pomočniki, ki jih ima kar 20, stanejo ogromno. Idealna rešitev bi bil Hiddink! Kjerkoli je bil, vedno je znova & znova dokazoval svojo vrhunstvo. Igra njegovih ekip je vedno bila napadalna in zelo všečna. In všečna igra je edina stvar, ki Interju še manjka... Bojim pa se, da bo luzer Rafa res na koncu postal trener Interja, ker sta Capello & Hiddink "blindirana" s strani angleške & turške nogometne zveze... Sem Interist odkar vem za sebe, a v primeru, da on postane trener Interja obljubim, da ne gledam Interja, dokler je on tam! Pa sem gledal čisto vse tekme doslej... Forza Inter & Rafa, da ne prideš v Milano!
FCL
02. 06. 2010 08.19
Upam da odpeljejo Beniteza, naredil je kar je naredil..čas je da se Liverpool vrne na stara pota, ko so gojili napadalni in všečni nogomet, ne pa obrambno igro, kot v zadnjem času! Adios Benitez!!! GOOOO Liverpoool !!!!
Schickeria
02. 06. 2010 08.05
Kar se Beniteza kot coucha tiče bi se pridružil tistim, ki so mnenja, da je odličen taktik. Me je pa (z)motilo, da je Liverpool postal "zavetišče" igralcev iz Španije in je dejansko izgubil tisti otoški "štih". Resda so tudi drugi klubi (pre)polni tujcev, vendar so iz peščice drugih držav, v mestu beatlov pa je bila španska kolonija (pre)očitna. Nekdo je prej omenil, da je bilo slabo, da so prodali Xavi Alonsa. Ko so zanj dobili 35 mio € in za 20 kupili Aquilanija, sem bil mnenja da je posel odličen, no potem pa sem moral priznati, da nisem imel prav. Aquilani ni slab igralec, zgleda da se ni mogel privaditi na stiil igre. Škoda.
Marksman
02. 06. 2010 00.34
Kako ni Benitez zafuru kluba? Ok na začetku je vse delovalo tip top to se vid na dosežkih ampak pred to sezono je pa Benitez z lahkoto glavni krivec zato, da so kjer so. Najprej je trmasto vstrajal da bo Xabi ostal pa čeprav se je že junija vedelo, da ga Real hoče na vsak način in kar real hoče real dobi neglede na ceno. V njegovo zamenjavo je prišel dolgo poškodovani Aquilani, ki pred tem 1 sezono ni igral in ob tem še prestopil iz Italije. Že tukaj je glavnega igralca zamenjal z tveganjem in dobil figo. Gerrard ni čez noč pozabil igrati fuzbala, drugače ga danes nebi videli v Ang reprezentanci, vendar dejstvo je, da je bil v tej sezoni malo da ne odrezan od ostale ekipe (veza,obramba) in ta previsoka postavitev se jim je še kako poznala. Albert Riera je njegov nakup, ki ga je gladko odrezal, pa čeprav je za moje pojme odličen krilni nogometaš. Kupili so Maxi Rodrigeza, ki je po prestopu iz atletica neprepoznaven, kar se z lahkoto pripiše na škodo trenerja. Sotirios Kyrgiakos se je pravtako izkazal za čisti flop. Liverpool s trenutnim kadrom, ki ga je sestavil Benitez lahko kotira točno tam kjer je bil po tej sezoni in nič višje. Že lansko sezono je vse baziralo na Torresu, letos tudi tega ni blo več in rezultat je tukaj.
MaX24
01. 06. 2010 23.21
Liverpool prvensta ne bo osvojil še naslednih 25 let ... pa tudi v ligi prvakov ne bo igral je vsaj 5 klubov bolših od nega ... tako je stanje ... LP
boris4
01. 06. 2010 21.54
katanca u inter
Albert.Einstein
01. 06. 2010 21.21
sam jst mislim da bi bla boljša izbira hidink...
symy1
01. 06. 2010 21.00
Benitez je dober trener, lahko bi rekel odličen. Vendar tega dela po mojem mnenju ne bo sprejel kajti trenutno se vsak trener zaveda da ima sedaj Inter po takih uspehih zelo visoka pričakovanja, ki pa jih bo bodoči Interjev trener ZELO TEŽKO uresničil oz. izpovnil, kajti Mourinha je tako rekoč NEMOGOČE nadomestiti. Po drugi strani pa naj vseeno stopim v bran Benitezu pred tistimi, ki ga kritizirajo češ da je "zafural" Liverpool. -Z Liverpoolom je mnogo letih osvojil ligo prvakov (2005), -bil leta 2007 znova v finalu LP, -vsa ostala leta prišel vsaj do četrfinala LP (ponavadi pa kar do polfinala) -osvojil FA Cup -bil lani najbližje osvojitvi Premier League v zadnjih 20-ih letih z Liverpoolom. -pripeljal svetu takrat skorajda "neznanega" Torresa v Liverpool in ga pokazal v najboljši možni luči. -Steven Gerrard je dosegel svoj vrhunec kariere pod njim. -Liverpool je ves čas iskal ustreznega vratarja a ga ni našel. Benitez je pripeljal Pepeja Reino, ki je trenutno med top 5 vratarji! -v svetovno znane spremenil tudi mnogo drugih imen (Mascherano, Babel, Kuyt...) -dobro dela z mladimi... Mislim da je to dovolj razlogov, da si zasluži naziv nogometnega VELEstrokovnjaka, tako da nikar ne krizitirajte tisti ki nogomet spremljate le ZADNJE LETO, v katerem je bila za katastrofalne rezultate med drugim kriva tudi finančna stiska v klubu (prodaja igralcev kot je Alonso) ter poškodbe. lep večer vsem.
SimBb
01. 06. 2010 20.57
Vsi vemo, da je prodaja Xabija bila napaka, ampak klub je bil in je še vedno v ogromnih dolgovih; klubi delajo to ves čas (evo, aktualen primer Villa). To, da je zafural redse in nima pojma je pa brezvezna izjava, klub sta zafurala jenkija.
Algenstein
01. 06. 2010 20.47
Benitez je odličen taktik, ampak mislm, da se zlo zna uštetu pri nakupu igralcev. Kadrovanje je tisto ,ki mi pri njemu všeč. Sam osebno bi res najraje videl da gre v Inter, ker mislm da Redsi pod njegovo taktirko enostavno ne morejo več delovati. Zame osebno je preveč mediteranskega in južnoameriškega pridiha v ekipi, kar v ligi kot je Premiership ni ravno smotrno. Sam navijam za domačega strokonjaka oz. strokovnjaka z Otoka! Ekipa rabi angleški pridih:)
yyyeb
01. 06. 2010 20.31
naj gre,ker z lpoolom nič ne bo dosegel.
cubalibree
01. 06. 2010 20.05
loleklolek: se strinjam s tabo! xabi alonso je bil eden nosilcev igre pri L'poolu! ..kar se pa beniteza tiče je pa zlo dober trener! sam spomnte se liverpoola mal nazai ko je osvoju ligo prvakov in kakšno igro je mel!
loleklolek
01. 06. 2010 19.18
fsad Ne pozabi da ste bili 2x v finalu LP, edino kar je po mojem v času vodenja liverpula naredil narobe je bila prodaja Xabi Alonsa.
tnaj
01. 06. 2010 19.16
seveda, benitez nima pojma, vi ste pa sami strokovnjaki....
Rene Vidonja
01. 06. 2010 19.08
nevem no meni on kot trener ni nič posebnega ....
Tilen Hafner 1
01. 06. 2010 19.07
benitez nima pojma
SpreadLove
01. 06. 2010 19.06
Men osebno ni nekaj!! Capelo pridi!!!
fsad
01. 06. 2010 18.53
da bo mše inter čist zafuru tk kot je redse?!
Conen
01. 06. 2010 18.40
fajn bi blo ja :D