Nogomet

Predsednik Celja gasi požar in se pred tekmo sezone zahvaljuje navijačem

Celje, 26. 08. 2024 17.49 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zahvala Damirju Krznarju in vrnitev Alberta Riere se Celjanom (vsaj doslej) nista obrestovali. Zapravili so že dve priložnosti za potrditev evropske jeseni in se z gostovanja pri Pyuniku v play-offu za Konferenčno ligo vrnili s porazom (0:1). Za nameček je Celjane v nedeljo razbilo še Primorje (0:3), kar je med navijači poskrbelo za obilo negodovanja in žvižge na račun svojih ljubljencev. Pred povratno tekmo s Pyunikom se je zato oglasil tudi predsednik kluba Valerij Kolotilo.

Albert Riera je proti Primorju doživel pravo blamažo.
Albert Riera je proti Primorju doživel pravo blamažo. FOTO: Luka Kotnik

Aktualni državni prvaki bodo imeli v četrtek možnost, da si pred domačimi navijači prvič v zgodovini zagotovijo nastopanje v skupinskem delu evropskega klubskega tekmovanja. Za to bodo morali nadoknaditi zaostanek s prve tekme proti Pyuniku, ki je doma minimalno slavil. 

Jasno je, da bodo morali Celjani močno dvigniti nivo z zadnjih tekem, saj slasti zmage niso okusili na zadnjih štirih obračunih. Vrag je vzel šalo po porazu s povratnikom med prvoligaše Primorjem. Ajdovci so na stadionu Z'dežele vse tri zadetke dosegli že v prvem polčasu. 

"V imenu vodstva, strokovnega štaba in članske ekipe NK Celje vam izrekam iskreno zahvalo, da nam tudi ob nekoliko slabšem trenutku, ki je za šport, kot je nogomet, nekaj povsem običajnega, neomajno stojite ob strani, nas podpirate in ste najpomembnejši del naše skupne zgodbe," je po bolečem – za marsikoga tudi sramotnem – porazu sporočil Valerij Kolotilo

Predsednik kluba že pogleduje proti četrtkovemu izzivu, ki bi lahko poskrbel, da bo vihravo poletje navijačem vendarle ostalo v dobrem spominu. "Prepričan sem, da bo Celje stopilo skupaj in pokazalo enotnost. Kot smo v zadnjih treh sezonah večkrat dokazali, sem prepričan, da bomo tudi iz trenutne situacije izšli z dvignjenimi palci in nasmehi na obrazu," je optimističen Kolotilo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
26. 08. 2024 19.45
+5
Sami ste krivi. Ne vem zakaj ste odslovili Krznarja ki je imel dobre rezultate. Ampak vi že veste. En konkurent manj za naslov prvaka.
Stinger
26. 08. 2024 19.06
+4
Odkar se je vrnil Riera sem na stavah zadel vse glede Celja. In v četrtek ne bo nič drugače.
drimtim
27. 08. 2024 09.50
In flames
26. 08. 2024 19.02
+1
Riera je zgleda nakladac