Nogomet

Pred meseci sanjal Madrid, zdaj na poti v Savdsko Arabijo

Brentford, 20. 08. 2024 16.00 | Posodobljeno pred 22 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vroči angleški reprezentant Ivan Toney je minulo sezono zaradi kršenja stavnih pravil osem mesecev nogometne tekme spremljal s tribune, v prvem krogu nove sezone pa ga presenetljivo ni bilo v kadru Brentforda za tekmo proti Crystal Palaceu. Po poročanju otoških medijev je blizu selitve v vrste savdskega Al Ahlija.

Ivan Toney
Ivan Toney FOTO: AP

Ivan Toney je premierligaško sezono 2022/23 sklenil z 20 goli na 33 tekmah in na lestvici strelcev zaostal zgolj za Erlingom Haalandom in Harryjem Kanom. Slaba dva tedna pred koncem omenjene sezone ga je angleška nogometna zveza (FA) zaradi 262 kršitev stavnih pravil kaznovala z osemmesečno prepovedjo igranja nogometa, tako da se je na zelenice vrnil šele januarja letos.

Povratek je zaznamoval z odličnim zadetkom s prostega strela, sezono pa zaključil v dobri formi ter si prislužil vpoklic v angleško reprezentanco za evropsko prvenstvo. O njegovem odhodu iz Brentforda, ki ga je iz vidika nogometne kvalitete že zdavnaj prerasel, se govori že dolgo, sam pa je o omenjeni temi spregovoril marca letos: "Brentford me lahko proda, oni bodo dobro zaslužili, jaz se preselim v Madrid in vsi bomo srečni."

Nekateri mediji so tekom letošnjega leta Toneyja celo povezovali s selitvijo v Real Madrid, po podpisu pogodbe s Kylianom Mbappejem pa o morebitnem prestopu 28-letnega Angleža v kraljevi klub ni bilo več govora.

Toney naj bi bil zdaj najbližje prestopu v savdski Al Ahli, kjer si trenutno kruh služijo tudi Roberto Firmino, Riyad Mahrez in Franck Kessie. Napadalec Brentforda je v začetku letošnjega leta sicer dejal, da želi prestopiti v enega izmed evropskih velikanov, s katerim se bo boril za lovorike. Če smo povsem iskreni, tudi ostali nogometaši, ki zdaj igrajo v Savdski Arabiji, pred leti niso sanjali o tem, da bodo nekega dne igrali v vrstah enega izmed savdskih prvoligašev, tako da prestop Toneyja v Al Ahli ne bi bil veliko presenečenje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.