Nogomet

Galatasaray v 93. minuti do zmage na Norveškem

Molde, 23. 08. 2023 20.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., J.B.
Komentarji
6

Tudi drugi dan tekem play-offa za skupinski del Lige prvakov ni razočaral. Na Kanalu A in VOYO smo spremljali sila zanimiv obračun med Moldejem in Galatasarayjem, ki so ga s 3:2 dobili gostje. Odločilni gol je v tretji minuti sodniškega dodatka dosegel Fredrik Midtsjo. Zablestel je Mauro Icardi z golom in asistenco.

Več videovsebin
  • Drugi del sredinih vrhuncev kvalifikacij za LP
    05:11
    Drugi del sredinih vrhuncev kvalifikacij za LP
  • Vrhunci prve tekme Braga – Panathinaikos
    04:06
    Vrhunci prve tekme Braga – Panathinaikos
  • Vrhunci tekme Maccabi Haifa – Young Boys
    02:01
    Vrhunci tekme Maccabi Haifa – Young Boys
  • Gol za 2:3 na tekmi Molde – Galatasaray
    01:02
    Gol za 2:3 na tekmi Molde – Galatasaray
  • Zadetek za 2:2 na tekmi Molde – Galatasaray
    00:45
    Zadetek za 2:2 na tekmi Molde – Galatasaray
  • Mojstrovina Maura Icardija za Molde 1:2 Galatasaray
    00:57
    Mojstrovina Maura Icardija za Molde 1:2 Galatasaray
  • Zadetek za 1:1 na tekmi Molde – Galatasaray
    00:57
    Zadetek za 1:1 na tekmi Molde – Galatasaray
  • Zadetek za 1:0 na tekmi Molde – Galatasaray
    01:00
    Zadetek za 1:0 na tekmi Molde – Galatasaray

Galatasaray, ki je v prejšnjem krogu s skupnim izidom 4:0 izločil Olimpijo, je v obračun vstopil v vlogi izrazitega favorita in z odlično popotnico, saj kar pet tekem zapored ni prejel zadetka. Niza nepremaganosti pa je bilo na severu Evrope konec po vsega osmih minutah. Emil Breivik je podal iz kota, v osrčju kazenskega prostora pa se je sam znašel Martin Ellingsen, ki je darilo turške obrambe izkoristil z natančnim strelom z glavo.

Norvežanom je hitro doseženi zadetek dal krila, saj so bili še naprej boljši tekmec in imeli še nekaj priložnosti, da bi vodstvo celo povišali. Potem pa je Galatasaray v 25. minuti izenačil praktično iz nič. Portugalec Sergio Oliveira je izvedel prosti strel iz sicer ugodnega položaja, žoga je v živem zidu zadela prav Ellingsena, pri čemer je bil domači vratar Jacob Karlstrom ujet na napačni nogi. 

Le štiri minute kasneje so gostje udarili še drugič. Yunus Akgün je z visoko globinsko podajo lepo zaposlil Maura Icardija, za pa je z izjemnim strelom "na prvo" pokazal, zakaj so ga še nekaj sezon nazaj uvršali med najboljše napadalce na svetu. Pred odmorom je turški velikan dosegel še en zadek, ki pa ga je sodnik Anthony Taylor s pomočjo VAR-a pravilno razveljavil, saj je Dries Mertens v izgradnji akcije storil prekršek. 

Mauro Icardi je bil zasluženo proglašen za igralca tekme.
Mauro Icardi je bil zasluženo proglašen za igralca tekme. FOTO: Sofascore.com

Molde je na začetku nadaljevanja znova prevzel pobudo in bil nagrajen v enajsti minuti drugega polčasa. Po šolski dvojni podaji je do predložka na desni strani prišel Erling Knudtzon, njegovo natančno asistenco pa je v kazenskem prostoru z močnim strelom izkoristil Eirik Haugan.

Domačini so bili večji del drugega polčasa boljši tekmec. Haugan je imel še eno sijajno priložnost, veselje mu je v zadnjem hipu preprečil Sacha Boey, ki je strel preusmeril v kot. Nato pa je bil Molde še enkrat več kaznovan za zapravljene priložnosti. Tekla je že tretja minuta sodniškega dodatka, ko se je kar naenkrat sam pred vrati domačih znašel Icardi, ki je nesebično odložil žogo rezervistu Fredriku Midtsju, ki jo je nato le še porinil v prazno mrežo za pomembno prednost Galatasarayja pred povratnim srečanjem prihodnji teden.  

Molde - Galatasaray statistika tekme
Molde - Galatasaray statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Molde - Galatasaray statistika tekme

23. avgust, play-off Lige prvakov, 1. tekma, izid:

Molde – Galatasaray 2:3 (1:2)
Ellingsen 8., Haugan 56.; Oliveira 25., Icardi 29., Midtsjo 93.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.16

Končna statistika obračuna med Moldejem in Galatasarayjem (2:2)

90' + 3

GOOOOOOOOOOOOL! Midtsjo junak v dresu Galatasarayja

Ko je že kazalo, da se bosta moštvi Moldeja in Galatasarayja na prvi tekmi zadnjega kvalifikacijskega kroga za uvrstitev v skupinski del elitne Lige prvakov razšla z neodločenim izidom 2:2, je v izdihljajih srečanja po hudi napaki enega od norveških branilcev Icardi mojstrsko prišel do prednosti in nesebično zaposlil rezervista Fredrika Midtsjoja, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko poslati žoge v prazno mrežo domačih za minimalno zmago turškega velikana (2:3).

89'

Priložnosti na obeh straneh, izid ostaja 2:2

Na prvi tekmi na stadionu Molde spremljamo zelo razgibano in zanimivo nogometno predstavo. Nekaj minut pred koncem srečanja izid kljub nekaj lepim priložnostim na obeh straneh ostaja nespremenjen 2:2.

56'

GOOOOOOOOOOL! Haugen izenačil na 2:2

Agresivnost nogometašev Moldeja se je obrestovala v 56. minuti, ko je po podaji Knudtzona z lepim strelom 'iz prve' zadel Eirik Haugen. Izid je znova izenačen na 2:2.

53'

Breivik močno, a nenatančno

Domači so znova podjetneje vstopili v drugi polčas. Do prve priložnosti je prišel Breivik, ki pa je z roba kazenskega prostora gostov meril nad prečko. Ostaja pri vodstvu Turkov z 1:2.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Potouceni kramoh
23. 08. 2023 21.26
+3
Beko je dobra firma haha
enapi
23. 08. 2023 21.16
-2
Verujem v vile, v zmaje pač ne.
St. Gallen
23. 08. 2023 20.55
+2
..cakamo, da se NK Bezigrad prvic prebije v skupinski del Lige prvakov...
Malo_sutra
23. 08. 2023 13.47
-1
Spremna ekipa ni da ni. Kiki muslera, dris mertens, maura wanda ikardi… denarja k solate pa še atmosfera top.
športnik66
23. 08. 2023 09.29
+5
Kakšne neumnosti pa ta novinar piše. Ta zagotovo nikoli ni bil športnik. Krvnik Olimpije? Galataseray je pač velik klub, mnogo prevelik za Olimpijo in Ljubljančanom je bilo vsekakor v čast igrati proti njim. Tako tekmo si športnik zapomni za celo življenje. Tega pač en novinar nikoli ne bo mogel razumet...
Bigbadjohn
23. 08. 2023 10.16
+4
Rumena v rumenem tisku je pač barva urina, ne barva sonca.