Nogomet

Praška Sparta, Celtic in Borussia D. do prepričljivih zmag, remi Bologne in Šahtarja

Praga/Bologna, 18. 09. 2024 20.46 | Posodobljeno pred 16 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Nogometaši praške Sparte so na prvi tekmi drugega večera otvoritvenega tedna nove sezone v elitni Ligi prvakov precej lažje od pričakovanj prišli do visoke zmage 3:0 proti Salzburgu. Bologna in Šahtar iz Donjecka sta se razšla brez zmagovalca (0:0), PSG je v izdihljajih obračuna na Parku princev prišel do težko prigarane zmage nad Girono (1:0), medtem ko sta Celtic iz Glasgowa in dortmundska Borussia vknjižila prepričljivi zmagi nad Slovanom iz Bratislave (5:1) oziroma Club Bruggejem (3:0).

Borussia Dortmund, ki je 1. junija letos na londonskem Wembleyu izgubila finale elitnega klubskega tekmovanja v Istanbulu z 0:1 proti Realu iz Madrida, je tokrat gostovala v Belgiji in do visoke zmage prišla v zadnjem delu.

Brugge je v svojem prvem nastopu v ligi prvakov izgubil. V 76. minuti je mrežo domačih načel angleški krilni igralec Jamie Jermaine Bynoe-Gittens, ki je bil uspešen drugič deset minuti pozneje, v peti minuti sodnikovega dodatka je tretji gol za Nemce s kazenskega strela zadel francoski napadalec Serhou Guirassy, ki pa med člani nastopa za Gvinejo, domovino svojih staršev.

Francoski serijski prvak, pariški PSG, je v francoski prestolnici Girono ugnal z 1:0. Zadetek je dosegel v lastno mrežo argentinski vratar Paulo Gazzaniga in s tem v 90. minuti pokopal upanje gostov na osvojeno točko. Le nekaj trenutkov pred tem je izjemno posredoval, potem pa je po nizkem strel bočnega branilca Nuna Mendesa žoga spolzela iz njegovih rok in med nogami pristala v golu.

Le na eni večerni tekmi, ki so se začele ob 21. uri, je padel zadetek v prvem polčasu. Na Škotskem je Celtic proti Slovanu povedel v 17. minuti, ko je bil uspešen občasni irski reprezentant Liam Scales. Po vsega dveh minutah drugega dela je povišal Japonec Kyogo Furuhashi, enajstmetrovko je v 56. minuti s 3:0 pretvoril Belgijec Arne Engels. Šele v 61. minuti so zadeli tudi gostje, uspešen je bil avstrijski osrednji branilec Kevin Wimmer, devet minut pozneje je četrti gol za domače prispeval drugi Japonec Daizen Maeda, v 87. minuti je končni izid postavil irski napadalec Adam Idah.

Za Sparto je v Pragi proti Salzburgu že v drugi minuti zadel finski reprezentant Kaan Kairinen, na 2:0 je tri minute pred koncem prvega polčasa povišal Nigerijec Victor Olatunji, albanski reprezentant Qazim Laci je v 58. minuti postavil končni izid 3:0.

Tudi ta tekma na praškem stadionu Letna je imela slovenski pridih, pravico so delili Slovenci na čelu z glavnim sodnikom Radom Obrenovićem, pomagala sta mu Jure Praprotnik in Grega Kordež, četrti sodnik je bil David Šmajc, v sobi za Var pa je bil Nejc Kajtazović.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi zgodnje večerni tekmi sta se Bologna, ki je gostila dvoboj, in Šahtjar Doneck razšla brez zadetkov. Ukrajinska ekipa, ki jo vodi hrvaški trener Marino Pušić, je imela priložnost za zadetek že v četrti minuti, ko je Stefan Posch napravil prekršek za enajstmetrovko, a je strel Georgija Sudakova z bele pike ubranil Lukasz Skorupa.

Liga prvakov, 1. krog, izidi sredinih tekem:
Bologna - Šahtjar Doneck                 0:0
Sparta Praga - Salzburg                  3:0 (2:0)
Celtic Glasgow - Slovan Bratislava       5:1 (1:0)
Manchester City - Inter Milano           0:0
PSG - Girona                             1:0 (0:0)
Brugge - Borussia Dortmund               0:3 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.