Nogomet

Povratek Oblakovega Atletica proti Leganesu, Barcelona gladko prek Seville

Madrid, 20. 10. 2024 23.08 | Posodobljeno pred 6 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši madridskega Atletica znova zasedajo tretje mesto v španskem prvenstvu, potem ko so s 3:1 doma ugnali Leganes. Jana Oblaka je v 34. minuti premagal Yvan Neyou, v drugem polčasu sta za preobrat poskrbela Alexander Sørloth in Antoine Griezmann. Globoko v sodniškem dodatku pa je Norvežan postavil končni izid. Na večerni tekmi je bila uspešna tudi Barcelona, ki je z visokih 5:1 ugnala Sevillo.

To je bila prva od treh tekem, na katerih zaradi kazni ni bilo navijačev Atletico Madrida na južni tribuni stadiona Metropolitano. Tam je zgolj sameval napis "We love football".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V luči kazni zaradi neprimernih dejanj navijačev na tekmi z Real Madridom pred tedni so se pred tekmo zbrala društva navijačev Atletico Madrida iz različnih koncev Španije. Pred stadionom je klub pripravil paello za 10.000 ljudi.

Tekma se ni začela po željah domačih navijačev. Leganes je po dobre pol ure igre povedel z močnim strelom Yvana Neyouja, ob katerem je bil brez moči tudi vratar Jan Oblak.

Diego Simeone je v nadaljevanju vendarle prebudil svoje varovance. Alexander Soerloth je izenačil v 69. minuti, Antoine Griezmann je v 81. zadel za 2:1, Norvežan pa je svoj drugi zadetek za 3:1 zabil globoko v sodniškem podaljšku.

Atletico Madrid - Leganes
Atletico Madrid - Leganes FOTO: Sofascore.com

S peto zmago Atletico Madrid ostaja na tretjem mestu. Ima štiri točke zaostanka za Real Madridom, ki je v soboto zmagal v Vigu z 2:1, ter sedem za Barcelono, ki je danes ugnala Sevillo z visokih 5:1.

Katalonci so vprašanje zmagovalca praktično rešili že v prvih 45 minutah. Ob vodstvu s 3:0 - dva gola je dosegel Robert Lewandowski, enega pa Pedri, je trener Hansi Flick v nadaljevanju odpočil nosilce igre, ki jih v prihajajočem tednu čakata dve zahtevni preizkušnji.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski FOTO: AP

V sredo bo Barcelona v Ligi prvakov gostila Bayern München, v soboto pa jo v Madridu čaka El Clasico z Realom.

20. oktober, La Liga, izidi: 

Mallorca - Rayo Vallecano 1:0 (0:0)

Atletico Madrid - Leganes 3:1 (0:1)
(Jan Oblak je branil vseh 90 minut za Atletico)

Villarreal - Getafe               1:1 (1:0)

Barcelona - Sevilla               5:1 (3:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
20. 10. 2024 20.05
+4
Munuera jr. je skartoniral Atletico, da se je kar kadilo!. pri neposrednem rdečem Griezmannu je morala posredovatcelo VAR soba. Pravi sinček svojga fotra tale Munuera, ni kaj. Bela farba, kamor pogledaš.