Nogomet

Sassuolo že v začetku srečanja potopil Inter

Ljubljana, 20. 02. 2022 20.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Interja so v 26. krogu italijanske lige izgubili proti Sassuolu z 0:2. Že pred tem je Atalanta gostovala pri Fiorentini in izgubila z 0:1, Venezia pa je gostila Genoo in igrala 1:1.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez FOTO: AP

Inter se je v obračunu s Sassuolom hitro znašel v zajetnem zaostanku, saj sta Samirja Handanovića premagala Giacomo Raspadori v osmi in Gianluca Scamacca v 27. minuti. Kljub premoči v posesti žoge in številu strelov milanski zasedbi ni uspelo pripraviti preobrata - v sodniškem dodatku je sicer zadel Stefan de Vrij, a je bil zadetek razveljavljen zaradi igre z roko -, tako da je ostala na drugem mestu lestvice.

Venezia, pri kateri je Domen Črnigoj igral do 46. minute, je v dvoboju ekip iz spodnjega dela lestvice proti Genoi povedla v 13. minuti z golom Thomasa Henryja, gostje pa so izenačili v 29. minuti, ko je zadel Caleb Ekuban.

Že pred tem sta se merili Fiorentina in Atalanta. Slednja, sicer precej oslabljena brez Josipa Iličića, Duvana Zapate, Luisa Muriela, Joseja Luisa Palomina in Alekseja Mirančuka, se je v zaostanku znašla v 56. minuti po golu Krzysztofa Piateka. Kot se je izkazalo, je bil to tudi edini gol na tekmi.

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Že v soboto je Milan osvojil le točko proti zadnjeuvrščeni Salernitani (2:2), Slovenec Vid Belec ni branil za domačo zasedo iz Salerna.

Empoli, pri katerem je Petar Stojanović igral celo tekmo, Leo Štulac pa ni igral, je gostoval pri Sampdorii in izgubil z 0:2. Roma pa je proti Veroni osvojila točko (2:2).

V petek sta se Juventus in Torino v mestnem obračunu razšla z 1:1.

Milan ima po nepolnem 26. krogu dve točki več od Interja, ki pa ima še tekmo v dobrem. Tretjeuvrščeni Napoli zaostaja tri točke, četrtouvrščeni Juventus pa devet.

Atalanta, ki dobiva novega večinskega lastnika (55-odstotni delež v približno 500 milijonov evrov vrednem klubu, upoštevajoč še dolgove), in sicer skupino vlagateljev na čelu s solastnikom košarkarske ekipe iz lige NBA Boston Celtics Stephenom Pagliuco, je peta s 44 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- nedelja, 20. februar:

Fiorentina - Atalanta               1:0 (0:0)

(Josipa Iličića ni bilo v ekipi Atalante)

Venezia - Genoa                         1:1 (1:1)

(Domen Črnigoj je igral do 46. minute za Venezio)

Inter Milano - Sassuolo           0:2 (0:2)

(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.