Nogomet

Pogba o prepovedi igranja zaradi dopinga: Nisem goljuf

Torino, 17. 10. 2024 18.45 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš Juventusa Paul Pogba je bil pozitiven na doping testu, za kar je prejel štiriletno prepoved igranja, ki pa je bila zmanjšana na 18 mesecev. "To nisem jaz, nisem goljuf," pravi francoski vezist, ki bi se lahko na nogometne zelenice vrnil marca prihodnje leto.

Paul Pogba
Paul Pogba FOTO: AP

Pogbajeva prepoved je bila zmanjšana na 18 mesecev, saj je preiskava dokazala, da njegova uporaba prepovedanih substanc ni bila namerna. Francoz bo lahko z januarjem pričel trenirati z ekipo, na tekmi pa bo lahko nastopil marca. 

"To nisem jaz, nisem goljuf," pravi Pogba, ob tem pa dodaja: "Sem oseba, ki ljubi ta šport, ljubim igro in nikoli ne bi goljufal. Rad zmagam pošteno. Slabo sprejemam poraze, toda nisem goljuf."

Paul Pogba je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnih prvakov.
Paul Pogba je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnih prvakov. FOTO: AP

Francoski vezist je v vrste stare dame prestopil avgusta 2012 in julija 2022, v obeh primerih, ko mu je potekla pogodba z Manchester Unitedom. Njegovo drugo obdobje v Torinu je bilo povsem drugačno kot tisto prvo. Krojile so ga poškodbe, nato pa še ta škandal z dopingom. 

"Vsekakor je nekaj odgovornosti na meni, da sem vzel ta dodatek. Nisem preverjal, saj mi je to priporočil profesionalec za te stvari. Če moram biti za to kaznovan, naj bom, ampak ne štiri leta," je dejal Pogba.

31-letnik ima sicer z Juventusom sklenjeno pogodbo do poletja 2026. "Rad bi se le vrnil na igrišča, katerakoli. Sprva z Juventusom. Želim si trenirati s soigralci. Težko je biti sam in si podajati žogo s steno. Moj glavni cilj je, da se vrnem na trening z ekipo, sem pripravljen za igro in na igrišču počnem to, kar me veseli."

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
17. 10. 2024 19.58
Kaj bo pa s sinerjem?