Nogomet

Po 17 letih povratek Matavža, vrača se tudi Brnić

Nova Gorica, 03. 07. 2024 14.05 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
2

Nekdanji slovenski reprezentančni napadalec Tim Matavž se po 17 letih vrača k svojemu matičnemu klubu iz Nove Gorice. 35-letni napadalec bo svojo nogometno končal tam, kjer jo je začel. V Slovenijo pa se je vrnil tudi Hrvat Ivan Brnić, ki je kot posojen nogometaš okrepil Celje.

Tim Matavž je v minuli sezoni igral za hrvaškega prvoligaša iz Velike Gorice, za katerega je na 39 tekmah dosegel pet zadetkov. Največji pečat je pustil na Nizozemskem, kjer je branil barve Groningena, Emmna, PSV-ja in Vitesseja. Ob tem pa je igral še za Augsburg, Nürnberg, Genoo, Al Wahdo, Bursaspor in Omonio.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Po dolgem času sem spet doma. Lepo je biti tukaj. Za povratek sem se odločil zato, da pomagam klubu, da ga skupaj vrnemo tja, kjer je bil. Upam, da nam bo to tudi uspelo," je ob prihodu v Novo Gorico dejal Matavž.

Za slovensko reprezentanco je odigral 39 tekem in dosegel 11 zadetkov. Goričani so sicer v minuli sezoni druge slovenske lige zasedli četrto mesto, v finalu pokalnega tekmovanja pa jih je po streljanju enajstmetrovk ugnala Rogaška.

Brnić okrepil aktualne prvake

Za Celjane bo v naslednji sezoni igral Ivan Brnić, ki se je v Sloveniji že dokazoval kot nogometaš Maribora. Pri Celju so se z Olympiakosom dogovorili za posojo 22-letnega Splitčana do konca naslednje sezone, ob tem pa so si zagotovili še možnost odkupa.

Brnić je v slovenski ligi na 53 tekmah dosegel 10 golov in 15 podaj. V Grčiji se otrok splitskega Hajduka ni naigral.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Občutki ob prihodu v Celje so odlični. Vem, v kakšen klub prihajam in kakšni so cilji. Velik del pri moji odločitvi za vrnitev v Slovenijo je odigralo dejstvo, da ligo že dodobra poznam in da prihajam v ekipo, ki jo tvorijo kakovostni nogometaši, ki jih vodi trener, s katerim sem že sodeloval. Idealna priložnost, da lahko znova pokažem, česa sem sposoben. Celje raste iz sezone v sezono. Lani je ekipa prišla na vrh in tam jo želimo zadržati. Pomagati želim pri ponavljanju uspehov," je povedal Brnić.

To je že peta poletna okrepitev moštva iz knežjega mesta. Že pred tem so pripeljali vratarja Lovra Štubljarja (na posojo iz Empolija), bočnega branilca Matijo Kavčiča (Bravo), napadalca Armandasa Kucysa (Žalgiris) in krilnega napadalca Jahnoaha Markela (Kustošija). 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pravica1
03. 07. 2024 16.16
+7
Krsnar si bo spet pripeljal hrvasko falango, ki ze v mb ni imela efekta. Skoda za Celje.
wsharky
03. 07. 2024 14.46
+0
a nk-bežigrad se je tudi okrepil?