Nogomet

Platini bo nagradil Bobbyja Charltona

Manchester, 28. 04. 2009 19.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini bo pred sredino tekmo polfinala Lige prvakov nagradil legendo Manchestra Bobbyja Charltona.

Michel Platini
Michel Platini FOTO: Reuters

Legendarni napadalec Manchester Uniteda in angleške izbrane vrste Bobby Charlton bo pred sredino tekmo polfinala lige prvakov med Manchester Unitedom in Arsenalom prejel predsedniško nagrado Evropske nogometne zveze. Podelil mu jo bo prvi mož krovne evropske nogometne organizacije Francoz Michel Platini.

Charlton, ki je zdaj direktor kluba, je bil eden ključnih mož pri evropskem naslovu Manchester Uniteda leta 1968 – deset let po tragični letalski nesreči, v kateri je umrlo sedem njegovih soigralcev. "Zame je velik privilegij, da bom lahko nagrado podelil takemu 'gentlemanu' in ambasadorju nogometa, kot je Sir Bobby Charlton. On predstavlja vse, kar je dobrega v nogometu: pošteno igro, spoštovanje in pravo zvestobo," je dejal Platini.

Charlton, ki je za moštvo z Old Trafforda igral od leta 1953 do 1973, je prav tako pomagal Angliji do naslova svetovnega prvaka leta 1966. Na 106 tekmah za izbrano vrsto je zabil 49 golov. "Počaščen sem, da bom dobil to nagrado iz rok predsednika UEFA. Veliko tekem, ki so se mi najbolj vtisnile v spomin, je prav iz tekmovanj pod okriljem UEFA. Brez dvoma je tekmovanje, ki se zdaj imenuje liga prvakov, na posebnem mestu v mojem srcu," je povedal Chalrton. Pred Charltonom je predsedniško nagrado UEFA prejel nekdanji velikan madridskega Reala Alfredo di Stefano.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RG11
28. 04. 2009 23.42
Ja kakšne nagrade bodo mogl dat šele Ryanu Giggsu? Tip je zame osebno živa legenda. GO MUFC!!!
11MUFC18
28. 04. 2009 23.22
to so pa legende Man Utd-ja Glory Glory Man Utd
JustMeee
28. 04. 2009 21.31
Bobby Charlton = Legenda! =)