Nogomet

Pirlo sedel na klop turškega prvoligaša, v kadru bo imel slovenskega reprezentanta

Istanbul, 12. 06. 2022 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Andrea Pirlo je po več kot enem letu našel novo službo. 43-letni nekdanji vezist je namreč podpisal enoletno pogodbo s turškim prvoligašem Fatih Karagumrukom, je sporočilo kluba povzela francoska tiskovna agencija AFP. V Fatih Karagumruku bo med drugim vodil tudi slovenskega reprezentanta Jureta Balkovca.

"Pirlo je podpisal pogodbo, 1. julija prevzema moštvo," je prek Twitterja javnost obvestil turški klub, ki je lani v domačem prvenstvu zasedel osmo mesto, v svoji zgodovini, ustanovili so ga leta 1926, pa še nikoli ni osvojil naslova državnega prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Triinštiridesetletni Andrea Pirlo, ki je za Italijo igral na 116 tekmah in leta 2006 postal tudi svetovni prvak, je bil brez službe od maja lani, ko ga je odpustil Juventus. Čeprav je s staro damo osvojil italijanski pokal in superpokal, se je moral posloviti zaradi slabih predstav v domači Serie A, kjer je Juventus pod njegovo taktirko osvojil četrto mesto, ter Ligi prvakov, kjer jih je v osmini finala izločil Porto.

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo FOTO: AP

Fatih Karagumruk je sicer eden izmed manjših turških prvoligašev. Pred dvema letoma (v sezoni 2019/20) so se rdeče-črni iz Istanbula prek playoffa prvič po letu 1984 uvrstili v prvo ligo in jo dvakrat zapored zaključili na osmem mestu.

Pirlo, ki je pri Juventusu vodil velika nogometna imena, kot je Cristiano Ronaldo, se bo na klopi Karagumruka moral zadovoljiti z manj znanimi imeni, med katerimi so na primer Fabio Borini (nekdanji član Chelseaja, Liverpoola in Milana), Ahmed Musa (ki je med drugim gole zabijal za CSKA iz Moskve in Leicester City) in pa tudi slovenski reprezentant Jure Balkovec.

Balkovec bo v prihodnji sezoni sodeloval s Pirlom
Balkovec bo v prihodnji sezoni sodeloval s Pirlom FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.