Nogomet

Fiorentina se pripravlja na življenje po Vlahoviću: Piatek in Ikone novi okrepitvi

Firence, 06. 01. 2022 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Poljski nogometni reprezentant Krzysztof Piatek se po dveh letih spet vrača v Italijo. Do konca sezone bo napadalec igral za Fiorentino, njegov dosedanji klub berlinska Hertha ga je Italijanom posodila. Fiorentina bo imela tudi možnost, da ga po sezoni odkupi za 15 milijonov evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po že drugi napadalni okrepitvi Fiorentine v zimskem prestopnem roku so vse glasnejše govorice, da se vijolice počasi pripravljajo na odhod prvega strelca Dušana Vlahovića, ki ga otoški mediji povezujejo predvsem z londonskim Arsenalom.

Krzysztof Piatek je nase opozoril prav v Serie A, ko je v sezoni 2018/19 zastopal dres Genoe. Na debiju je zadel kar štirikrat, nato pa do konca sezone v polno meril še 15-krat in si prislužil 35 milijonov evrov vreden prestop v AC Milan, kjer je nadomestil Gonzala Higuaina

Piatek (AC Milan)
Piatek (AC Milan) FOTO: AP

A v italijanski prestolnici mode se Poljak ni znašel in po sezoni in pol je prestopil v Hertho Berlin. Tudi v nemški prestolnici se Piatek ni znašel, na 58 tekmah v vseh tekmovanjih je v polno meril le 13-krat, zdaj pa se podaja nazaj v Italijo, kjer bo pri Fiorentini poskušal ujeti formo, ki jo je kazal pri Genoi."Srečen sem, da se vračam v Italijo," je novinarjem pred zdravniškim pregledom dejal Poljak, ki bo za vijolice igral do konca sezone ali še dlje, če ga bo za 15 milijonov evrov italijanska ekipa tudi odkupila.

Prihod poljskega napadalca v Firence je vzbudil zanimanje nogometnega sveta predvsem zaradi statusa prvega zvezdnika Fiorentine Dušana Vlahovića, ki z vijolicami pogodbe ne želi podaljšati, Fiorenitna pa ga (še) ne želi prodati. Najbolj mamljiva ponudbo naj bi zaenkrat poslal angleški prvoligaš Arsenal, ki je za 21-letnika pripravljen odšteti 55 milijonov evrov ter zraven dodati še Lucasa Torreiro, ki je v tej sezoni na zaenkrat uspešni posoji pri vijoličnih iz Firenc.

Firenčani se predvsem po Vlahovićevih zaslugah (na 20 ligaških tekmah je zabil 16 golov) nahaja na sedmem mestu in spogleduje z uvrstitvijo v evropska tekmovanja, zato srbskega napadalca v zimskem roku ne želijo prodati. Drugačna pa bo verjetno zgodba poleti, ko bo Srb vstopil v zadnje leto pogodbe (če je ne podaljša). To bo za Fiorentino pomenilo, da se bodo težko izognili prodaji, če ne želijo, da bi jih leto kasneje Vlahović, ki je po podatkih transfermarkta trenutno ocenjen na 70 milijonov evrov, zapustil brez odškodnine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski mediji po prestopu krilnega napadalca Jonathana Ikoneja, ki je pred nekaj dnevi za 14 milijonov evrov okrepil Fiorentino ter sedaj še prestopu Piatka že ugibajo, da se v Firencah tako pripravljajo na življenje po Vlahoviću.

Dušan Vlahović je v letošnji sezoni Serie A v polno meril že 16-krat
Dušan Vlahović je v letošnji sezoni Serie A v polno meril že 16-krat FOTO: AP

Mourinhu se izpolnjujejo želje

V zimski prestopni rok je aktivno vstopila tudi italijanska Roma, ki se je z Arsenalom že dogovorila za posojo 24-letnega vezista Ainsleya Maitlanda-Nilesa

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg Angleža si je Romin strateg Jose Mourinho zaželel tudi Portovega vezista Sergia Oliveiro, za katerega naj bi sinovi volkulje Portugalcem že poslali ponudbo o posoji do konca leta z možnostjo odkupa. Oliveira, sicer produkt Portove akademije, je nase opozoril z odličnimi predstavami v lanski izvedbi Lige prvakov, ko je v osmini finala dvakrat zadel proti Juventusu in tako Porto popeljal v četrtfinale elitnega klubskega tekmovanja.

Sergio Oliveira
Sergio Oliveira FOTO: AP

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.