Nogomet

Petrovič: Nismo izkoristili priložnosti in Olimpija nas je kaznovala

Reka, 23. 08. 2024 12.15 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., A.M.
Komentarji
5

Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi play-offa za Konferenčno ligo na gostovanju pri naših južnih sosedih vknjižili remi z izidom 1:1. Po tekmi smo se pogovarjali z Dejanom Petrovičem, edinim Slovencem v taboru Rijeke, ki meni, da bi lahko zabili kakšen zadetek več, a obenem poudarja, da je remi glede na predstavi obeh moštev pošten rezultat.

Favorizirani domačini so imeli večji del tekme pobudo na igrišču in si tekom obračuna ustvarili več nevarnih priložnosti, ki pa so z izjemo strela Franja Ivanovića v 33. minuti ostale neizkoriščene. Zmaji po remiju na Hrvaškem v letošnji sezoni še zmeraj ostajajo neporaženi v vseh tekmovanjih. "To smo pričakovali. Videli smo, kako je Olimpija letos odigrala v Evropi, neporaženi pa so tudi v ligi. V prvem polčasu nismo izkoristili priložnosti za povišanje naše prednosti in na koncu nas je to kaznovalo. Kasneje so imeli še oni nekaj priložnosti, tako da je remi realen rezultat," je uvodoma povedal Dejan Petrovič, ki je pred dobrim letom zapustil dunajski Rapid in oblekel dres Rijeke.

Dejan Petrovič na tekmi proti Olimpiji
Dejan Petrovič na tekmi proti Olimpiji FOTO: Luka Kotnik

Kazen za neučinkovite domačine je prišla v 76. minuti, ko je Pedro Lucas izkoristil najstrožjo kazen. "Enajstmetrovka je presekala tekmo. Do takrat niso imeli udarca v okvir gola in niso bili nevarni. Mi smo si želeli drugi gol, oni so napadali, tako da je na koncu izpadlo tako, kot je."

Rezultat se do konca tekme ni več spremenil, Rečani pa lahko po tekmi obžalujejo zapravljene priložnosti, ki jim težave povzročajo že dalj časa. "Podobno je bilo že v prejšnjem krogu za Ligo Evropa. Če bi takrat boljše izkoristili priložnosti, do tekme z Olimpijo niti ne bi prišli. Upam, da to na drugi tekmi popravimo in se uvrstimo v Konferenčno ligo," je še dodal 26-letni vezist iz okolice Maribora.

Povratna tekma bo odigrana naslednji četrtek v Stožicah. Obračun, ki bo odločil o tem, katera ekipa bo jeseni igrala v Evropi, boste lahko od 18.45 dalje pospremili na Kanalu A in VOYO.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik1935308
23. 08. 2024 15.29
Petrović je v Slovenji drugi priimek, takoj za Novakom.
Blue Dream
23. 08. 2024 13.25
+2
Zakva the f ima olimpija črne drese? olimpija je zeleno - bela. naj nekdo pove to sedanjemu lastniku kluba
Kimbo
23. 08. 2024 14.19
+1
2. Dres, glede na to, da je 1. Dres belo zelen, je preveč podoben Rijekinim dreson, zatorej 2. Dres. 3. Dres je pa letos belo modro zeleno roza kombinacija
Blue Dream
23. 08. 2024 14.21
+0
Castrum
23. 08. 2024 12.57
+5
Daleč največjo priložnost je imela Olimpija za 1:0. Če bi 100% šanso zadeli, potem bi bila zgodba že končana