Nogomet

'Petarda' Nemcev in Nizozemcev, zmaga tudi Anglije

Berlin, 07. 09. 2024 23.47 | Posodobljeno pred 8 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
3

V elitni skupini nogometne Lige narodov sta zanesljivi zmagi zabeležili Nemčija in Nizozemska. Nemci so po neuspešnem domačem evropskem prvenstvu jezo stresli nad Madžari in jih premagali s 5:0, pet golov so dosegli tudi Nizozemci, s 5:2 so ugnali Bosno in Hercegovino.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nemci, ki so se na evropskem prvenstvu poslovili že v osmini finala, so po prvem polčasu vodili le z 1:0, v drugem pa so bili precej bolj učinkoviti. Med strelce se je vpisalo pet igralcev, in sicer Niclas Füllkrug, Jamal Musiala, Florian Wirtz, Aleksandar Pavlović in Kai Havertz, slednji je zadnji nemški gol prispeval iz enajstmetrovke.

Več težav so imeli Nizozemci. Do 88. minute so vodili le s 3:2, za zmago še trepetali, potrdila pa sta jo Wout Weghorst in Xavi Simons. Pred tem so za Nizozemce gole dosegli Joshua Zirkzee, Tijani Reijnders ter Cody Gakpo, za goste sta bila natančna Ermedin Demirović za 1:1 ter Edin Džeko za 3:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Anglija je v prejšnji izvedbi lige izpadla v drugo kakovostno skupino, že takoj pa je pokazala, da se namerava takoj vrniti v prvo. Na gostovanju je z 2:0 premagala Irsko, že do 26. minute sta jim zanesljivo vodstvo priborila gola Declana Ricea in Jacka Grealisha, ki se je, potem ko ga zdaj že nekdanji selektor Gareth Southgate ni uvrstil v ekipo za evropsko prvenstvo, vrnil v reprezentanco. Na njeni klopi je uspešno debitiral Lee Carsley, sicer samo začasni strateg. Na drugi tekmi iste podskupine je bila Grčija s 3:0 boljša od Finske.

Da sta zrasli v spoštovanja vredni reprezentanci, sta dokazali Gruzija in Albanija, prav tako kot Anglija in tudi Slovenija članici druge kakovostne skupine. Gruzijci so doma s 4:1 ugnali Čehe, ki so častni gol dosegli šele v 80. minuti, Albanci pa so v Pragi z 2:1 premagali gostiteljico Ukrajino.

V tretji kakovostni skupini je Armenija s 4:1 premagala Latvijo, Ferski otoki in Severna Makedonija sta se razšli brez zmagovalca. V četrti skupini je Moldavija ugnala Malto z 2:0.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
08. 09. 2024 17.31
.ogoce nocoj pade Spanija
štajerski janezek
08. 09. 2024 08.18
+4
Bravo Albanija, tak se igra😬 sredi dneva dobim obvestilo od Flashscore, da cudezna Ukrajinska generacija igra z Albanijo. In glej ga zlomka, Albanija jih namaha 😬🤣🤣
štajerski janezek
08. 09. 2024 08.18
+2
Se Flashscore in podobne aplikacije favorizirajo določene🤢