Nogomet

Pet dni po odločilnem golu na derbiju obsojen na triletno zaporno kazen

Padova , 11. 10. 2024 15.57 | Posodobljeno pred 31 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kako hitro se ti lahko življenje obrne na glavo, je na lastni koži spoznal 25-letni nogometaš Michael Liguori. Član italijanskega tretjeligaša iz Padove je v nedeljo dosegel edini zadetek na lokalnem derbiju z Vicenzo. Le nekaj dni kasneje pa je bil zaradi spolne zlorabe obsojen na tri leta in štiri mesece zaporne kazni.

Michael Liguori je dosegel edini gol na tekmi Padova – Vicenza.
Michael Liguori je dosegel edini gol na tekmi Padova – Vicenza. FOTO: Padova Calcio

Padova je izjemno vstopila v novo sezono Serie C, saj po osmih krogih s sedmimi zmagami in remijem zaseda prvo mesto na lestvici skupine A. Padovani pa so pred nadaljevanjem sezone doživeli velik udarec, saj bodo najverjetneje ostali brez svojega najboljšega napadalca. Michael Liguori je tako najboljši strelec (4) kot najboljši podajalec (3) moštva v tej sezoni, a bo moral na naslednji zadetek čakati zelo zelo dolgo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sodišče v Teramu ga je namreč na prvi stopnji spoznalo za krivega spolnega napada na mladoletnici. Incident se je zgodil leta 2018, ko naj bi Liguori skupaj z 19-letnim prijateljem zlorabil mladoletnici, takrat stari 16 in 14 let. Liguori, ki je bil prisoten na razsodbi, se je zagovarjal, da je bil odnos sporazumen, poroča portal PadovaOggi.  

Zastopnik nogometaša je za medije že potrdil, da se bodo na odločitev sodišča pritožili. Iz Padove se na razplet sodbe še niso odzvali. Liguori zaenkrat ostaja del ekipe, a tamkajšnji mediji pišejo, da obstaja minimalna možnost, da bi zaigral na naslednji tekmi proti Giani Erminio. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liguori pa ni edini v garderobi rdeče-belih, ki se sooča z očitkom spolnega predsodka. 21-letni vezist Carmine Cretella naj bi pred tremi leti skupaj z isto starim prijateljem spolno zlorabil 14-letnico iz Messine. Tudi Cretella se je branil, da je do spolnega občevanja prišlo sporazumno. Njegov primer se na sodišču vleče že od februarja 2022. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.