Nogomet

Peru na prvo kvalifikacijsko zmago čakal devet tekem

Lima, 12. 10. 2024 08.24 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Nogometaši Urugvaja so v devetem krogu južnoameriških kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026 izgubili proti Peruju. S tem so zamudili skok na drugo mesto. Dvakratni svetovni prvaki (1930, 1950) so ostali na tretjem mestu in imajo 15 točk, medtem ko je na vrhu Argentina z 19, druga pa Kolumbija s 16 točkami. Peru je na prvo zmago v kvalifikacijah čakal devet tekem. Do slavja in treh točk, s katerimi je pobegnil z dna lestvice, je prišel v 88. minuti, ko je zadel Miguel Araujo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že dan prej so Brazilci dosegli četrto zmago, po tem, ko so v gosteh ugnali zdaj zadnjeuvrščeni Čile z 2:1, Argentinci pa so se v razmočenem Maturinu razšli neodločeno z domačo Venezuelo (1:1). Bolivija je z 1:0 ugnala drugouvrščeno Kolumbijo, Ekvador in Paragvaj pa sta se razšla brez golov.

Naslednji krog, in s tem začetek druge polovice tekem v južnoameriških kvalifikacijah, bo na sporedu v noči s torka na sredo, ko bodo tekme Kolumbija - Čile, Paragvaj - Venezuela, Urugvaj - Ekvador, Argentina - Bolivija ter Brazilija - Peru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.