Nogomet

Paul Pogba pozitiven na dopinškem testu

Torino, 11. 09. 2023 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaš Juventusa Paul Pogba se ne more izogniti težavam. Po poročanju italijanskih medijev, ki navajajo poročilo italijanske protidopinške agencije, je francoski vezist po tekmi prvega kroga italijanske Serie A oddal pozitiven test urina. Pri nekdanjem članu Manchester Uniteda so namreč odkrili nenormalno visoko raven testosterona.

30-letni Francoz Paul Pogba po povratku v Torino tone vse globje. Sprva so svetovnemu prvaku s Francijo velike preglavice delale poškodbe, ki so se vrstile ena za drugo, nato mu jo je zagodel še brat Mathias Pogba, ki naj bi bil član ekipe, ki je izsiljevala francoskega vezista, sedaj pa se je nekdanji član Manchester Uniteda v težave spravil sam.

Paul Pogba
Paul Pogba FOTO: AP

Italijanski mediji namreč poročajo, da je Pogba po tekmi uvodnega kroga italijanske Serie A proti Udineseju moral opraviti dopinški test, rezultati pa so pokazali nenormalno visoko raven testoserona, ki naj bi bila posledica nedovoljenega vnosa prepovedanih poživil.

"Nacionalno protidopinško razsodišče sporoča, da je sprejelo zahtevo, ki jo je predlagalo nacionalno protidopinško tožilstvo, ki je kot previdnostni ukrep suspendiralo športnika: Paula Labileja Pogbaja, zaradi kršitve členov 2.1 in 2.2. Ugotovljena snov: Metaboliti testosterona, ki niso endogeni (Rezultati GC/c/IRMS so združljivi z eksogenim izvorom metabolitov)," je sporočilo nacionalno protidopinško sodišče Italije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pogba je zaradi uvedbe postopka začasno suspendiran igranja nogometa, usoda njegove kariere pa še ni znana.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mackon08
12. 09. 2023 12.17
+4
Pa tega niti zastonj ne bi smeli vzezi ne pa, da so plačali za njega, Tam kjer je on so sami problemi.
Nace Štremljasti
11. 09. 2023 20.54
+17
jaz sem bil pa prepričan da jedo zelje,korenje,peso, solato sedaj pa vidim da je vse na steroidih od kolesarjev,maratoncev sramota za šport
Mahone7
11. 09. 2023 21.01
+11
Saj to je ze dolgo znano. Pogooglaj kwa je Juventus pocel v 90ih.
JOSEPH HAYDN
11. 09. 2023 20.46
+8
Je navajen ne igranja, tako da ne bo rabil dolgo za aklimatizacijo
V SHESHELJ
11. 09. 2023 20.42
+9
Svasta, vse imas ...pa si bedak...