Nogomet

Osimhen je prepričan: Vreden sem več kot 100 milijonov evrov

Istanbul, 01. 10. 2024 14.28 | Posodobljeno pred 17 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Victor Osimhen je v intervjuju izrazil prepričanje, da je vreden več kot 100 milijonov evrov, pri čemer je poudaril svojo nesporno nogometno kakovost in edinstvenost. Kljub njegovim dosežkom pa je odnos z Napolijem postal napet, zaradi česar se je klub odločil, da ga ne potrebuje več. V zadnjih trenutkih poletnega prestopnega roka je zapustil Italijo in se preselil v turški Galasataray, kjer bo posojen do konca sezone 2024/25.

V intervjuju turške medije je nigerijski napadalec, ki je uradno še vedno nogometaš Napolija, spregovoril o svoji tržni vrednosti: "Vreden sem več kot 100 milijonov evrov. Na svetu je zelo malo igralcev, kot sem jaz, ki so toliko dosegli na tem nivoju. Moja vrednost na nogometni tržnici je povezana s stvarmi, ki jih počnem, z mojo kvaliteto." Nadaljeval je: "Mislim, da si to zaslužim. Zavedam se prispevka, ki ga dajem in kaj lahko storim, tako na igrišču kot v svojem zasebnem življenju. Ljudje imajo različna mnenja. Nekateri pravijo (da sem vreden) 15 milijonov, drugi 100, 120, 150. Vsak ima svoje mnenje."

Osimhen je po podatkih Transfermarkta ocenjen na natanko 100 milijonov evrov.
Osimhen je po podatkih Transfermarkta ocenjen na natanko 100 milijonov evrov. FOTO: AP

Kljub njegovim izjemnim predstavam pa je odnos z Napolijem v prejšnji sezoni postal vse bolj zapleten. V zadnjih mesecih so se pojavile težave, saj je Osimhen izrazil nezadovoljstvo z določenimi klubski odločitvami, kar je povzročilo trenja med njim in klubom. Vodstvo Napolija se je zaradi teh okoliščin odločilo, da ga v svojih vrstah ne potrebuje več.

Nigerijec je v dresu Napolija nastopil na 108 tekmah in dosegel 65 zadetkov.
Nigerijec je v dresu Napolija nastopil na 108 tekmah in dosegel 65 zadetkov. FOTO: AP

Prav tako so se porušila pogajanja o njegovem morebitnem prestopu v Chelsea. Čeprav je sprva kazalo na resne možnosti, da bo Osimhen nadaljeval kariero v angleškem klubu, so na koncu Chelsea odvrnila visoka finančna pričakovanja in vprašanja glede njegovega vedenja in vpliva na ostale nogometaše v klubu. Prestop je tako padel v vodo, saj angleški klub ni želel prevzeti tveganj, povezanih z njegovim prihodom. Osimhen prav tako ni želel biti 'le posojen' v London. Ker ga na koncu ni želel nihče je vendarle pristal v posojo, a tokrat v Istanbul h Galasatarayu.

Galasataray je v zadnjih trenutkih prestopnega roka 'rešil' 25-letnika, saj je bil Napoli jasen, da zanj v klubu z juga Italije ni več prostora.
Galasataray je v zadnjih trenutkih prestopnega roka 'rešil' 25-letnika, saj je bil Napoli jasen, da zanj v klubu z juga Italije ni več prostora. FOTO: Profimedia

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.