Nogomet

Olise tudi uradno v Münchnu, Lyon za napadalca odštel 28 milijonov

München, 07. 07. 2024 21.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
1

Na poletni nogometni tržnici je vse bolj pestro. Münchenski Bayern je naznanil prihod obetavnega Michaela Oliseja, ki je nazadnje igral za Crystal Palace. Skoraj 30 milijonov pa je za Ernesta Nuamaha odštel Lyon.

Francoski nogometaš Michael Olise je nova okrepitev nemškega velikana Bayerna. Za 22-letnika bodo 33-kratni nemški prvaki po poročanju Bilda odšteli 60 milijonov evrov. Ta znesek bi lahko z določenimi bonusi še narasel. Olise je podpisal pogodbo do konca sezone 2028/29.

"Olise je igralec, ki lahko napravi razliko. Vzbudil je ogromno zanimanja zaradi svojega sloga igre. V ekipi si želimo novo energijo, novih idej, to nam lahko prinese igralec, kot je Michael," je v izjavi dejal športni direktor Bayerna Max Eberl.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Olise je poklicno pot začel pri Readingu in se pred tremi leti preselil k Crystal Palaceu. Med angleško elito je odigral 82 tekem in se podpisal pod 14 golov ter 22 podaj. Za francosko mladinsko reprezentanco je zbral sedem nastopov. Za člansko zasedbo galskih petelinov še ni zaigral.

Bayern, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil Belgijec Vincent Kompany, se je pred tem okrepil tudi tudi z japonskim branilcem Hirokijem Itom, ki je prišel iz Stuttgarta, in Špancem Bryanom Zaragozo.

Po pisanju dpa so Bavarci blizu tudi podpisu pogodbe s portugalskim reprezentantom Joaom Palhinho iz Fulhama. Prestop naj bi bil vreden 46 milijonov evrov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lyon še naprej zapravlja milijone

Ganski reprezentančni napadalec Ernest Nuamah pa je iz belgijskega kluba Molenbeek za 28,5 milijona evrov prestopil k Lyonu, podpisal je štiriletno pogodbo do leta 2028.

Nuamah je v prejšnji sezoni v Lyonu igral kot posojen igralec. Med januarjem 2022 in avgustom 2023 je igral v Nordsjaellandu na Danskem in na 49 tekmah dosegel 20 golov.

Lyon, ki je bil omejen z obsegom plač za igralce, si je Nuamaha zagotovil tako, da je lani za 25 milijonov evrov dosegel njegov prestop v Molenbeek, ta pa je Ganca takoj posodil Lyonu.

Od začetka prestopnega roka je Lyon porabil več kot 110 milijonov evrov za nakupe igralcev, vključno z Orelom Mangalo in Saidom Benrahmo ter podpisu pogodb z Mousso Niakhatejem (Nottingham Forest) in Abnerjem Viniciusom (Betis).

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
08. 07. 2024 12.15
Meni je žal za de Lighta. Ko se je vklopil pri Bayernu je odigral dobro. Žal. Če pač odide, odide.