Nogomet

Olimpija se je pred tekmo sezone proti Rijeki še dodatno okrepila

Ljubljana, 28. 08. 2024 10.08 | Posodobljeno pred 21 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.T.U.
Komentarji
7

Vrste ljubljanske Olimpije je okrepil Španec ekvadorskih korenin, 25-letni Jordi Govea, so danes potrdili na spletni strani nogometnega prvoligaša iz prestolnice. Pri Olimpiji so z levim bočnim branilcem podpisali triletno pogodbo, na hrbtni strani bo tretji poletni novinec zeleno-belih nosil številko 33. Olimpijo sicer čaka tekma sezone. Povratna tekma v zadnjem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo bo v Stožicah s pričetkom ob 18:45. Prenos srečanja z Rijeko boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO.

Jordi Jair Govea Merlin je v pretekli sezoni v vlogi kapetana zastopal Beroe Stara Zagora iz Bolgarije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo sem navdušen nad prihodom v Olimpijo! Zame je to velik korak naprej v moji karieri. Pridružil sem se največji ekipi v državi, zato želim iz dneva v dan dajati vse od sebe za ta klub. Prepričan sem, da lahko storimo veliko dobrega. Imamo mlado ekipo, vendar z veliko kakovosti," je po podpisu pogodbe povedal Govea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pohvalil je ekipo, ki se ji je pridružil in ki jo vodi izkušeni glavni trener Victor Sanchez. "Ogledal sem si zadnji tekmi proti Rijeki ter Mariboru in bil zelo zadovoljen z videnim. Sicer sem prvič v Sloveniji, a takoj sem videl, da gre za zelo lepo državo. Mesto mi je zares všeč in tudi to pri takšnih življenjskih spremembah zares veliko pomeni," pravi Govea.

Victor Sanchez
Victor Sanchez FOTO: Luka Kotnik

V Madridu rojeni nogometaš je celotno mladinsko kariero oddelal pri madridskem Realu. Zanj je nastopal več kot 10 let vse do selekcije do 21 let. Sledil je prestop v Swansea City. Tudi tam je z razvojem nadaljeval v mladi ekipi, redno se je priključeval treningom članskega moštva, za katerega trenutno nastopa njegov mlajši brat Aimar Govea.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V sezoni 2021/22 se je odpravil čez lužo v severnoameriško ligo MLS k Cincinnatiju, pravo priložnost za redno igranje pa je dočakal po vrnitvi v Evropo v Bolgariji. Za Beroe je v zadnjem letu dni vpisal 33 nastopov. Bil je tudi kapetan moštva iz Bolgarije.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljančane jutri čaka tekma sezone, saj se bodo za nastop v skupinskem delu Konferenčne lige pomerili s hrvaško Rijeko. Prva tekma na Rujevici se je končala z 1:1. Povratna tekma v Stožicah se začne ob 18:45 v prenosu na Kanalu A in VOYO.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANDRO2004
28. 08. 2024 12.13
+3
Toliko, da veste. Tekma je v četrtek ob 19.00.
Homer.Simpson
28. 08. 2024 12.01
+1
Še en mlad, domači igralec, bravo !!!
Bajker Slovenija
28. 08. 2024 13.13
+1
vključeni so Kojič, Ristič in Ačimovič a ti bi takoj vpeljal celo mladinsko moštvo ta igralec je prišel zaradi tega, ker ni zamenjave za Sualeha koga bi pa ti dal na beka od mladincev?
boslo
28. 08. 2024 11.29
+2
Kaj pravi Sk9mina na penal na derbiju? Penala ne bi smelo bit. Napaka sodnikov,MB je bil oškodovan
Lojze Biber
28. 08. 2024 12.30
+3
boslo
28. 08. 2024 12.51
-2
Slikali so drugi, jaz sem bil na tvoji ženi...se ne čudim, da jo cela ulica pozna
Bajker Slovenija
28. 08. 2024 13.15
+2
a si slišal tudi da 2 prekršek pa je bil penal noga Olimpijinega igralca Raula je bila na črti in to je penal!