Nogomet

Prvi večni derbi sezone bo Olimpija pričakala na vrhu lestvice

Maribor, 23. 08. 2024 15.26 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni prvoligaši bodo konec tedna igrali tekme 6. kroga Prve lige Telemach. Vrhunec tega bo v nedeljo ob 17.30, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Olimpija. Oba se tako kot Celje še potegujeta za nastop v skupinskem delu Konferenčne lige in oba sta domačo sezono začela podobno.

Olimpija je s petih tekem nabrala tri zmage in dva neodločena izida in je vodilna na lestvici, Maribor pa je odigral tekmo manj, preložen je bil dvoboj s Celjem, tako da ima po štirih tekmah dve zmagi in dva neodločena izida.

Oboji imajo nekaj težav s poškodbami, pri Mariboru na zadnjem evropskem obračunu v Stockholmu proti Djurgardnu (0:1) ni bilo Hilala Soudanija, pri Olimpiji, ki je na Reki proti Rijeki igrala 1:1, pa med drugimi ni bilo borbenega Dina Kojića.

Dino Kojić je moral izpustiti tekmo proti Rijeki
Dino Kojić je moral izpustiti tekmo proti Rijeki FOTO: 24ur.com

Toda oboji imajo dovolj širok kader, da zdravstvene težave ne bi smele preveč vplivati na sam večni derbi. Štajerci imajo trenutno najboljšega strelca lige Arnela Jakupovića, ki je na tej lestvici daleč spredaj s petimi zadetki, medtem ko sta pri podajalcih pri vrhu s po dvema asistencama Olimpijina Nemanja Motika in Raul Florucz, za eno zaostajata za celjskim Mariom Kvesićem.

Arnel Jakupović je s petimi zadetki trenutno najboljši strelec lige
Arnel Jakupović je s petimi zadetki trenutno najboljši strelec lige FOTO: NK Maribor

"Smo v zgoščenem ritmu, čaka nas še ena zahtevna preizkušnja. Olimpija je v dobri formi, ampak igramo doma in v Ljudskem vrtu moramo biti gospodarji. Analizirali bomo zadeve in naredili načrt, kako priti do zmage. Derbi bo imel in bo dobil popolno pozornost. Verjamem, da se obeta zanimiva tekma na visoki ravni, in upam, da bomo po koncu imeli več razlogov za zadovoljstvo," je za spletno stran Maribora povedal Gregor Sikošek.

Da je bočni branilec vijoličnih pohvalil formo zeleno-belih, ni slučaj. Ljubljanska zasedba pod vodstvom Victorja Sancheza na začetku sezone na desetih uradnih tekmah še ni doživela poraza ter se upravičeno nadeja, da bo izkupiček z medsebojnih obračunov z Mariborom v 2024/25 boljši, kot je bil v prejšnji sezoni.

Olimpija je pod vodstvom Victorja Sancheza še vedno neporažena
Olimpija je pod vodstvom Victorja Sancheza še vedno neporažena FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Takrat je Olimpija dobila zgolj prvi dvoboj sezone, preostale tri pa Maribor. To pomeni, da je po 60 večnih derbijih od sezone 2009/10 mariborska zasedba pri 24 zmagah, ljubljanska pa pri 14. A v slednji so odločeni, da tudi to statistiko popravijo.

"Glede na rezultate, ki jih dosegamo, sem zelo samozavesten, da bomo uspešni tudi v prihodnje. Zmagali smo na večini tekem, tudi ko smo remizirali, smo imeli priložnosti, da bi tekmo dobili. Uživamo v velikih tekmah. Moj cilj je vedno enak. Zmagati. To je edino, kar me zanima, ne zanima me mnenje drugih. Svoji ekipi želim vcepiti zmagovalno mentaliteto," je za Olimpijino spletno stran dejal Sanchez.

Obračun v Ljudskem vrtu bo sodil David Šmajc.

Šesti krog Prve lige Telemach bosta sicer v soboto ob 17.30 odprla Mura in Radomlje, ob 20.15 pa bo obračun Domžal in Kopra. V nedeljo bo ob večnem derbiju še dvoboj Celja in Primorja, v ponedeljek pa se bosta ob 17.30 pomerila še Bravo, ki je trenutno drugi na lestvici, in Nafta.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
23. 08. 2024 18.33
-1
sodniki so zmenjeni, btw
trollolll
23. 08. 2024 16.46
+1
se kar zlorabljate besedo derbi.... jao
RUBEŽ
23. 08. 2024 18.14
+1
Ja, tako pač je, ko Lolimpija ni konkurenčna.