Nogomet

Olimpija potrdila prihod trenerja Sancheza del Ama

Ljubljana, 06. 06. 2024 21.37 | Posodobljeno pred 26 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
2

Ljubljanska Olimpija je danes potrdila prihod španskega trenerja Victorja Sancheza del Ama. Kot so zapisali na spletni strani, je nekdanji član madridskega Reala z zeleno-belimi sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V končnici sezone 2023/24 preden so nogometaši Olimpije padli na tretje mesto v državnem prvenstvu je zmaje sprva še vodil Zoran Zeljković. A se je vodstvo z njim v začetku maja tik pred večnim derbijem razšlo, začasno pa ga je na zadnjih dveh tekmah zamenjal športni direktor Goran Boromisa.

Zdaj so pri Olimpiji potrdili, da je člansko moštvo za sezono 2024/25 prevzel Victor Sanchez del Amo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španec je v svoji bogati igralski karieri za prvo ekipo madridskega Reala zbral 80 nastopov, osvojil je Ligo prvakov, ligaški in pokalni naslov. V najelitnejšem klubskem evropskem tekmovanju, ki ga je z Madridčani osvojil leta 1998, ima 45 nastopov in pet zadetkov. Prav tako se je leta 1998 z mlado reprezentanco Španije veselil naslova na EP do 21 let, za člansko izbrano vrsto pa je nato zabeležil osem nastopov.

Pozneje je igral še za Deportivo iz La Corune, kjer je v sedmih letih zbral 277 nastopov, za Racing in Elche ter grški Panathinaikos.

Trenersko pot je 48-letnik začel leta 2010. Sprva kot pomočnik pri Getafeju, Sevilli in Olympiakosu, pozneje pa je kot glavni trener vodil Deportivo iz La Corune, Real Betis, Malago, za dve tekmi pa tudi Olympiakos. Nazadnje je bil svetovalec mladinskih reprezentanc Španije.

Ljubljančani bodo priprave na novo sezono začeli 17. junija, osvežen strokovni štab pa bodo predstavili do uvodnega treninga.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

-MARIBOR-
07. 06. 2024 10.30
A so le nekoga prepričali, da gre na vroč fotel....še neve kako in kaj se grejo v klubu. Verjetno nima kam pa je prišel v Olimpijo.
totnhem
07. 06. 2024 08.47
-1
Kaj pomaga novi trener če pa imate jankovičeve trotle na igrišču.