Nogomet

Zanimiv derbi v Stožicah postregel s štirimi zadetki

Ljubljana, 18. 08. 2024 22.05 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.M., S.V.
Komentarji
1

Po tem, ko so nogometaši Maribora v Domžalah zgolj remizirali proti Radomljam, je nedeljski prvoligaški spored prinesel derbi kroga med Olimpijo in Celjem. Tudi ta tekma se je končala z delitvijo točk (2:2). Ljubljančani so dvakrat povedli, toda Celjani so uspeli v obeh primerih izničiti zaostanek.

Ljubljančani so tekmo odlično otvorili in po manj kot treh minutah igre prišli do prednosti. Raul Florucz je po lepem prodoru poslal podajo pred gostujoča vrata, tam pa se je najbolje znašel Diogo Pinto in z lahkim zadetkom kaznoval zaspano celjsko obrambno vrsto. Hitro po otvoritvenem zadetku so bili zmaji ponovno nevarni, tokrat preko Nemanja Motike, ki je streljal mimo gola.

Slavje Olimpije
Slavje Olimpije FOTO: Luka Kotnik

Gostujoči trener Albert Riera, ki v Stožicah ni bil sprejet z najlepšimi napevi, je bil hitro prisiljen v prvo menjavo, poškodovanega Armandasa Kučysa je zamenjal Edmilson, ki je v 21. minuti poskrbel za izenačenje. Ob žvižgih s tribun je iz kota asistiral nekdanji zmaj Mario Kvesić, 27-letni Brazilec pa je z natančnim strelom z glavo matiral Matevža Vidovška.

Slavje Celja
Slavje Celja FOTO: Luka Kotnik

Domačini so bili ob izteku 26. minute blizu novega vodstva, kreator prvega zadetka pa je iz težkega položaja nastreljal zunanji del mreže. Naslednja priložnost je pripadla Edmilsonu, ki iz razdalje nekaj metrov od gola ni uspel streljati v okvir, napako pa si je nato privoščil še ljubljanski vratar, a ostal nekaznovan. Na drugi strani je v 35. minuti zapretil Motika, Lovro Štubljar pa je njegov strel ubranil.

Zmaji so nato ponovno prevzeli pobudo in bili v 42. minuti od drugega zadetka oddaljeni le nekaj centimetrov. Florucz je z nekaj sreče prišel mimo Žana Karničnika, celjski čuvaj mreže pa je ob pomoči vratnice vknjižil novo obrambo. V izdihljajih prvega dela so ponovno udarili Celjani, Kvesić pa je iz lepega položaja meril previsoko.

Zeleno-beli so odločno odprli drugi del igre in visoko stisnili četo Riere. Ob tem začetnem naletu Olimpije je moral kmalu po prihodu iz garderob dvakrat posredovati vratar Štubljar. Hrabra in agresivna igra zmajev pa je vendarle obrodila sadove v 51. minuti, ko je podajo Florucza iz kota izkoristil povsem osamljeni Pedro Lucas.

Celjani so po novem zaostanku prevzeli terensko pobudo. Ob tem je nevarno zapretil novinec v celjskih vrstah Juanjo Nieto, toda na pravem mestu je bil domači čuvaj mreže. Na drugi strani igrišča je do strela prišel Jorge Silva, a poskus Portugalca ni predstavljal pretiranih težav Štubljarju.

Ljubljančani so se ob zaključku tekme osredotočili na branjenje prednosti, moštvo iz knežjega mesta pa je iskalo ponovno izenačenje. Našli so ga v 78. minuti, po akciji dveh rezervistov. Podajo Nikite Iosifova, prav tako novinca iz druge španske lige, je v zadetek pretvoril nekdanji član Olimpije Luka Menalo

To je znova prebudilo varovance Victorja Sancheza, ki so se pred tem nekoliko preveč zadovoljili z minimalno prednostjo. Sledil je močan pritisk proti celjskim vratom. Celjani so sprva blokirali močan udarec Augustina Doffa, nato pa je vratnica preprečila veselje Ivanu Durdovu.

Celjani so se na koncu vendarle uspešno ubranili, s tem pa so izvlekli točko pri Olimpiji, ki na začetku sezone deluje precej poletno in kakovostno. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, Prva liga, 5. krog:

Olimpija - Celje 2:2 (1:1)
Pinto 3., Lucas 51.; Edmilson 21., Menalo 78.

Radomlje - Maribor 1:1 (0:1)
Malenšek 61.; Jakupović 29.

Mura - Bravo 2:3 (1:3)
Maroša 12. (11m), Spiridonović 94.; Stanković 13., 26., Ivanšek 21.

Koper - Nafta 3:0 (0:0)
Mijailović 51., Petriško 55., Omladič 77.

Primorje - Domžale 2:1 (1:1)
Smajlagić 45., Gulič 63./11-m; Šturm 8.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FamousFancyFukish
19. 08. 2024 09.45