Nogomet

‘Odpustiti Pochettina je bila najtežja odločitev v mojem življenju’

London, 19. 12. 2019 16.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Mauricio Pochettino je bil trener Tottenhama od leta 2014, letos pa je bil po nizu slabih rezultatov odstavljen s položaja. Argentinski strateg je Spurse iz evropske anonimnosti popeljal vse do finala Lige prvakov, zato je bila poteza vodilnih pri Londončanih kar nekoliko presenetljiva. Alfa in omega kluba Daniel Levy je celo priznal, da je bila ta odločitev najtežja v njegovem življenju.

Daniel Levy pri Tottenhamu deluje že od leta 2000.
Daniel Levy pri Tottenhamu deluje že od leta 2000. FOTO: AP

Čeprav v dobrih petih sezonah pri Tottenhamu Mauricio Pochettino ni osvojil niti ene lovorike, je bil velik ljubljenec navijačev. Redno se je uvrščal v Ligo prvakov, kar se pred njegovim prihodom Spursom ni dogajalo pogosto. V lanski sezoni je spisal pravo pravljico, ko je v zadnji minuti polfinala izločil Ajax in si zagotovil finale Lige prvakov, v katerem je na koncu slavil Liverpool. V aktualni sezoni je z ekipo začel sila skromno, v prvenstvu so si spodrsljaji sledili eden za drugim, piko na i pa je predstavljal domači poraz z Bayernom (2:7). A kljub temu si nihče ni predstavljal, da se mu bodo vodilni pri Spursih po nekaj slabših tekmah zahvalili za sodelovanje. 19. novembra se je zgodilo prav to, Argentinca pa je nasledil sloviti Jose Mourinho

‘Najtežja odločitev v karieri’ 
Tottenhamov predsednik Daniel Levy je v nedavnem intervjuju za Standard Sport spregovoril tudi o že omenjeni odločitvi, ki je bila vse prej kot enostavna: "S Pochettinom sva skozi leta zgradila oseben odnos. Nisem si želel, da bi se najine poti razšle, a takšen je pač nogomet. Ko sem mu novico sporočil, jo je razumel, saj je v poslu že dovolj dolgo. Mislim, da je bila to najtežja odločitev v mojem življenju." 57-letni poslovnež je obenem razkril, da si želi, da bi se Argentinec v prihodnosti vrnil v klub: "Spada med najboljše trenerja na svetu, zato mu privoščim, da si čim hitreje najde nov klub. Upam pa, da se bo nekoč vrnil k Tottenhamu. Morda v kakšni drugi vlogi, a zagotovo bi z njim želel še kdaj sodelovati, saj gre za zares izjemno osebnost."

Lestvica Premier League

‘Mourinho je bil izbira številka 1’
Levy je tudi potrdil, da je bil Mourinho ves čas na vrhu spiska želja Spursov. Čeprav pri rdečih vragih ni imel pričakovanih rezultatov, je v prejšnjih trenerskih epizodah dokazal, da gre za enega najboljših v tem poslu. Uprava Tottenhama je bojda Portugalcu že obljubila, da bo naslednje poletje na veliko odprla mošnjiček, s čimer bo omogočila, da ‘The Special One’ sestavi ekipo po svojem okusu. 

"Trenerski posel je izjemno zahteven. Tu je ogromno pritiska medijev, s katerim se je treba spoprijeti iz dneva v dan. Še posebej v Premier League, kjer se obrne največ denarja, so trenerji na največjem udaru. Kar je uspelo Siru Alexu Fergusonu in Arsenu Wengerju (20 ali več let na klopi enega kluba, op. a.) je neverjetno, a mislim, da tega ne bomo več videli," je za konec povedal Levy. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
19. 12. 2019 16.46
-4
Lampard bi moral leteti z mesta trenerja modrih. Chelsea pod nji rezultatsko ne blesti, prav tako je zanemaril igralce kot so Giroud, Barkley in Luiz.
resnicaosvobaja
19. 12. 2019 16.44
+1
To je bila najtežja odločitev , nato pa najbolj neumna ?
grozjak
20. 12. 2019 08.10
+1