Nogomet

Odmeven celjski ulov: prvi strelec mladinske lige v knežje mesto brez odškodnine

Celje, 06. 01. 2022 17.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz celjskega prvoligaša so sporočili, da je klub okrepil daleč najboljši strelec prvega dela mladinskega prvenstva, Tai Matea Panić. 18-letnik je pred tem igral za Koper, a ni imel sklenjene profesionalne pogodbe, tako da je v knežje mesto odšel brez odškodnine. Predsednik Kopra je bil zaradi velike izgube ogorčen, dejal je celo, da je to "velika lopovščina".

Tai Matea Panić in njegov brat Vanja ob podpisu za NK Celje.
Tai Matea Panić in njegov brat Vanja ob podpisu za NK Celje. FOTO: NK Celje

"Kralj strelcev v prvi mladinski ligi – na 15 tekmah v letošnji sezoni je dosegel 21 zadetkov – svojo nogometno pot nadaljuje v Celju. Obetavni 18-letni napadalec je podpisal dolgoročno pogodbo. Panić, ki je v 15. krogu PLT debitiral v članski konkurenci, je pred Koprom igral še za Domžale, Interblock in Olimpijo," so v izjavi za javnost zapisali pri celjskem prvoligašu.

Nadarjeni napadalec, rojen leta 2003, je tako sklenil prvo profesionalno pogodbo v svoji karieri. Ob njem je v Celje prišel tudi njegov leto starejši brat Vanja Panić, ki se bo pri prvakih iz sezone 2019/2020 skušal dokazati na preizkušnji. V prvem delu sezone je bil član drugoligaša Jadrana iz Dekanov.

Kako odmeven ulov je uspel Celju, je jasno ob pogledu na statistiko prve mladinske lige. Tai Matea Panić je, kot že rečeno, na 15 tekmah dosegel že neverjetnih 21 golov, drugi na lestvici strelcev, Nejc Močnik, ki igra za Brinje Grosuplje, pa je doslej dvanajstkrat meril v polno. Panić je z grofi sklenil dolgoročno pogodbo, so še sporočili v klubu.

Guberac zameri agentom, Celju in Muri

Številni so bili presenečeni, kako si je lahko Koper, ki po prvem delu sezone v prvi ligi zaostaja le za Mariborom, privoščil tako veliko izgubo. Prvi mož Primorcev Ante Guberac je krivdo prevalil na "sumljive" nogometne zastopnike. "Zgodilo se nam je, kar se je pred dnevi Olimpiji. Danes se je nam, jutri se bo komu drugemu. Ne morem reči drugega kot to, da je to velika lopovščina. Fant je k nam prišel pred dvema letoma, potegnili smo ga z ulice, potem pa pridejo neki sumljivi menedžerji, jaz jim pravim 'kokošarji', in mu zmešajo glavo. Za tisoč, nekaj tisoč evrov," je bil besen Guberac. 

Spomnimo, pred dnevi je Olimpijo prav tako brez odškodnine zapustil nadarjeni Miha Kompan Breznik, ki je zmaje kar sam obvestil, da v Stožicah v prihodnje ne misli več igrati, le nekaj ur kasneje pa je postalo jasno, da ga je v svoje vrste zvabila Mura. 

"Potegnili smo ga iz kanala, bil je izgubljen, pogodbo je imel na mizi od prvega januarja, z njim sem se osebno dobil po enem izmed treningov in se dogovoril za takojšnji podpis pogodbe. Obljubil mi je, da jo bo podpisal, zdaj pa je odšel v Celje. Spoštujem Valerija Kolotila in Roberta Kuzmiča iz Mure, a ju ne razumem. Pri Celju so jokali, ker so pred časom na podoben način ostali brez Toma Kljuna, ki je odšel v Tabor, zdaj pa so naredili nekaj precej hujšega. To je sramota za Celje in Muro," se na novinarski konferenci pred nadaljevanjem sezone ni mogel pomiriti Guberac, čigar besede navajajo pri Sportklubu. 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

banda56
09. 01. 2022 09.09
Pustimo mi koper in guberacevo drogeraško mafijo ;)
el capitano
06. 01. 2022 19.30
+3
Guberac ..zakaj mu pa vi niste ponudili profesionalne pogodbe ?
Gaylona
06. 01. 2022 19.23
+4
Teh "cudnih" agentov je v sloveniji zelo zelo veliko
SAKOSAKO
06. 01. 2022 18.42
+3
Kaj jočejo zdaj, ko je prepozno!!! Zamerijo Celjanom in Muri? To niso bonbončki, nogomet je pač denar in zaslužek!!!
tekač
06. 01. 2022 18.25
+6
Ponudili bi mu ugodno ponudbo,ne pa,da zdaj jokajo,kako so reveži. Nogomet je posel in čisto sigurno je to, da gre mladi fant igrati v klub,ki mu ponudi več denarja. Mladi niso več naivni in ne verjamejo več v sladke obljube, temveč "pare na sunce"...in prav je tako.
AntiFarseloncek
06. 01. 2022 18.24
+7
Men tud ko ne plačajo, grem drugam delat.