Nogomet

Oblakov Atletico podpisal rekordno sponzorsko pogodbo

Madrid, 10. 10. 2024 09.39 | Posodobljeno pred 31 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Atletico Madrid je potrdil sodelovanje z Riyadh Air, ki bo v proračun kluba Jana Oblaka prineslo rekorden znesek.

Do zdaj je na domačem stadionu Atletica poleg imena stadiona Metropolitano stalo tudi ime sponzorja Wanda. V prihodnje pa se bo stadion uradno imenoval Riyadh Air Metropolitano. Klub je potrdil, da bo pogodba dolga devet let, prvi obračun na novoimenovanem stadionu pa bo odigran 20. oktobra proti Leganesu.

Jan Oblak s sponzorjem Riyadh Air na dresu Atletico Madrida
Jan Oblak s sponzorjem Riyadh Air na dresu Atletico Madrida FOTO: AP

Savdska letalska družba je glavni sponzor kluba postala avgusta lani, zdaj pa bosta podjetji sodelovanje še dodatno poglobili. Zelo ambiciozno letalsko družbo so v Savdski Arabiji ustanovili nedavno, pravzaprav pa letalo z njenim napisom še ni vzletelo, saj bodo dovoljenje za lete prejeli šele konec leta, prvo letalo te družbe pa naj bi poletelo poleti prihodnje leto.

Atletico naj bi za preimenovanje stadiona v naslednjih devetih letih prejel do 300 milijonov evrov. Skupaj s sponzorsko pogodbo, ki sta jo podjetji podpisali lani, pa naj bi Atletico na leto s strani Riyadh Aira prejemal več kot 65 milijonov evrov. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.