Nogomet

Jan Oblak: Zadnji meseci so bili precej težki

Madrid, 02. 08. 2023 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jan Oblak je na novinarski konferenci pred pripravljalno tekmo z Real Sociedadom ob boku trenerja Diega Simeoneja pokomentiral in analiziral trenutno stanje, ko se je po več mesecih neigranja znova vrnil na nogometne zelenice. Vratar Atletica je tako spregovoril o občutkih, ki jih ima v ekipi, in tudi o tem, kako težki so bili zadnji meseci zanj. Kako je preživljal čas poškodbe in kakšna je njegova trenutna fizična pripravljenost. Kapetan Atletica ja mrežo zopet branil na tekmi proti Cityju.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

Jan Oblak je v intervjuju za španski As povedal, da so bili zadnji meseci precej težavni. Toda kot sam poudarja, je sedaj povsem nared in pripravljen na nove podvige. "Ko nisi na igrišču, ko ne igraš, seveda je težko. Podpiraš ekipo od zunaj. Niso bili lahki meseci. Od prvega dne, ko sem prenehal z igranjem, sem začel okrevati. Napredujem iz dneva v dan, trenutno sem v takšnem položaju, da lahko treniram in igram. Počutim se dobro in sem zadovoljen, kako se je vse skupaj izšlo."

Tekma proti Real Sociedadu bo odigrana v Mehiki, slovenski reprezentant pa ima na to državo lepe spomine. Modernizacija in globalizacija sta dejavnika, ki sta evropski nogomet popeljala širše po svetu. "Mislim, da gre za moj četrti obisk države. Vedno je bila za mano lepa izkušnja, vemo, da imamo tam veliko oboževalcev. Vedno sem hvaležen za vso podoporo, ki nam jo dajejo. Ljudje so zelo prijazni, vedno se trudijo, da se počutimo najboljše. Ne glede na to, ali gre za prijateljsko tekmo, ligaško ali Ligo prvakov, tudi ko si otrok, si želiš vse zmagati. Naredili bomo vse, da zmagamo."

Nekaj besed pa je razumljivo naneslo tudi o stanju v ekipi. "Ekipa je odlično, tudi nove okrepitve so se zelo dobro vključile v naš proces. Vzdušje v garderobi je odlično, veseli smo, da se pričenja sezona. Delali bomo veliko več kot prejšnje leto, ko nismo dobro začeli. Potem smo ujeli ritem in tako bomo tudi nadaljevali," optimistično zaključi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.