Nogomet

Oblak je v Atleticu izgubil tri soigralce

Madrid, 30. 06. 2024 16.46 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid je sporočil, da v novi sezoni ne računa več na Memphisa Depaya, Maria Hermosa in Gabriela Paulisto. "Nogometaši so dobili proste roke in si lahko poiščejo nov klub," je klubsko sporočilo.

Najdlje od omenjenih treh nogometašev je bil član madridske ekipe španski branilec Mario Hermoso. Soigralec slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka je bil pet sezon, Nizozemski napadalec Memphis Depay je iz Barcelone prestopil leta 2023, brazilski branilec Gabriel Paulista pa je v klub prišel na začetku letošnjega januarskega prestopnega roka.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: Aljoša Kravanja

Klub iz španske prestolnice pa še naprej računa na 34-letnega Španca Cesarja Azpilicueto, nekdanjega nogometaša Chelseaja, napovedal je, da bo z njim podaljšal pogodbo še za eno leto.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
01. 07. 2024 13.17
+1
Vsekakor bi moral Atletico poskrbeti za boljšo obrambno linijo. To zadnjo sezono je bila porazna. Kje so časi Godina, Pepeja in ostalih, ki so tvorili granitno obrambo in je tudi z njihovo pomočjo Oblak prišel do sanjskih številk. Ni samo odličen vratar pogoj za nedotaknjenost mreže.
Šumsko voče
30. 06. 2024 17.54
+3
Atletico najbolj beden klub v spaniji