Nogomet

Novinar sredi noči nad selektorja: 'Nesposobnež, tvoji možgani ne delujejo'

Varšava, 15. 10. 2024 13.47 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poljska nogometna izbrana vrsta v zadnjem letu in pol preživlja eno od najtežjih obdobij. Slabe predstave na zelenici so privedle do mizernega učinka Roberta Lewandowskega in druščine na junijskem evropskem prvenstvu, le dva meseca pozneje pa varovancem zelo kritiziranega selektorja Michala Probierza ne kaže nič bolje niti v Uefini Ligi narodov. In prav pred tekmo s Hrvaško je Probierz sredi noči s ponedeljka na torek prejel neokusno SMS-sporočilo od priznanega poljskega novinarja Piotra Kwiatkowskega, ki ni skoparil z (žaljivimi) besedami na račun selektorja.

Da je stanje v poljskem nogometu, predvsem rezprezentančnem, vse prej kot idilično, kažejo zadnji pripetljaji na relaciji–mediji. Slednji ne izbirajo besed in sredstev, s katerimi bi še bolj očrnili že tako kritiziranega Michala Probierza, ki mu od prihoda na poljsko klop pred dobrim letom ne cvetijo rože. 

Poljska reprezentanca je bleda senca ekipe, ki je v bližnji preteklosti mešala štrene najboljšim izbranim vrstam na stari celini. Mnogi ji pravijo "razbita vojska", pred novo preizkušnjo v Ligi narodov s Hrvaško pa so poljsko (nogometno) javnost šokirala neprimerna SMS-sporočila sicer uglednega športnega novinarja Eurosporta Piotra Kwiatkowskega.  

Selektor Michal Probierz s poljskimi reprezentanti po eni od tekem na junijskem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
Selektor Michal Probierz s poljskimi reprezentanti po eni od tekem na junijskem evropskem prvenstvu v Nemčiji. FOTO: AP

Ta je sredi noči s ponedeljka na torek selektorju Probierzu poslal več SMS-sporočil, v katerih ga jasno in glasno označuje za nesposobneža, ki (trenutno) uteleša ubogo stanje poljskega nogometa. "Ti si absolutno nesposoben za to funkcijo. Redko se zgodi, da nekdo tako nesposoben toliko časa deluje na nekem položaju. Tega ti verjetno še nihče do zdaj ni rekel, ampak tvoji možgani preprosto ne delujejo, tvoje novinarske konference pa so prava tragikomedija. Če meniš, da si sposoben voditi nacionalno vrsto, se močno motiš. Nesposobnež," je pisalo v omenjenih sporočilih, namenjenih selektorju Michalu Probierzu, do katerih se je le nekaj ur pozneje dokopala širša poljska javnost.

Selektor se v nasprotju s pričakovanji ni odzval na zelo ostra in tudi žaljiva novinarjeva sporočila, je pa ročno zavoro potegnil sam Kwiatkowski, ki se je istega dne Probierzu opravičil za nepremišljene besede. "To je posledica novega velikega razočaranja po še eni zelo slabi tekmi poljske reprezentance. Ob tej priložnosti se selektorju Probierzu iskreno opravičujem in mu želim vse najboljše na tekmi s Hrvaško," je zapisal Piotr Kwitkowski. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Delavec_Slo
15. 10. 2024 16.15
+1
Vau novinarji so začeli delat, za kar so plačani
lokson
15. 10. 2024 15.47
-1
Je pri nas kaj bolje. Karkoli potem poveš takšnemu " novinarju", je pa vse narobe. Sami, pa si dovolijo prav vse.