Nogomet

Nov zasuk v 'primeru Lukaku': Juventus v zameno za Belgijca ponuja Dybalo

Manchester, 27. 07. 2019 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da je Romelu Lukaku na izhodnih vratih Manchester Uniteda, je znano že dolgo. Veliko več pa je nejasnosti, ko je govora o njegovem novem klubu. Kot je igralec tudi sam potrdil, si želi kariero nadaljevati v Italiji. Angleški in italijanski mediji so ga praktično že preselili v Inter, a se je zataknilo pri odškodnini. Zdaj se je v dirko za Belgijca vmešal še torinski Juventus.

Potem, ko se Romelu Lukaku na prvih dveh pripravljalnih tekmah, ki ju je Manchester United v sklopu Mednarodnega pokala prvakov odigral proti Interju in Tottenhamu, ni znašel niti na klopi za rezervne igralce, se zdi, da je njegovega poglavja pri Unitedu dokončno konec, saj Ole Gunnar Solskjaer nanj ne računa več. Tudi napadalec sam je že večkrat povedal, da si želi novega začetka, kljub temu, da je dres Evertona zamenjal za Unitedovega pred komaj dvema letoma. Dolgo se je zdelo, da je bil zanj edini resnično zainteresiran zgolj milanski Inter, ki pa za zdaj še ni poslal finančno sprejemljive ponudbe za 26-letnega Belgijca. 

Tekma

V zadnjih urah pa so se okrepile govorice, da naj bi si napadalčeve usluge zaželeli pri Juventusu, kjer si želi novi trener Maurizio Sarri okrepiti že tako širok izbor kakovostnih napadalcev. A Juventus, ki se prav tako kot milanski tekmeci ne želi odreči 80 milijonom evrov, kolikor za Lukakuja zahtevajo pri rdečih vragih, je pripravljen v kupčijo vključiti Paula Dybalo. Argentinca, ki naj bi si po nedavnem zanimanju Tottenhama želel prestopa v London k svojemu rojaku Mauriciu Pochettinu, si pri Unitedu želijo že dalj časa, zdaj pa bi kluba lahko zamenjala napadalca, ki v lanski sezoni nista blestela.

Dybala je po prihodu Cristiana Ronalda, ki je Juventus "prisilil" v formacijo z napadalno trojico, močno nazadoval in na 42 tekmah zmogel zgolj 10 zadetkov. Če bi Dybala odklonil prestop v rdeči del Manchestra, naj bi United že pripravljal zajetno ponudbo za mladega napadalca Lyona, 23-letnega Mousso Dembeleja, ki si je s 15 doseženimi zadetki v lanski sezoni delil peto mesto na lestvici strelcev francoske prve lige z brazilskim zvezdnikom Neymarjem.

V katerem dresu se bo v prihodnji sezoni zadetkov veselil Paulo Dybala?
V katerem dresu se bo v prihodnji sezoni zadetkov veselil Paulo Dybala? FOTO: AP

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
27. 07. 2019 20.59
+3
Lukaku pri 26??!!, deluje in izgleda slabše, kot Ibra.