Nogomet

Nov udarec za Riero in Celjane, Kopru primorski obračun

Murska Sobota, 03. 08. 2024 22.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
3

Nogometaši Mure so v tretjem krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 1:0, Koper pa je v Novi Gorici z 0:2 odpravil Primorje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Državni prvaki iz Celja so pod vodstvom Alberta Riere po visokem porazu v kvalifikacijah za Ligo prvakov proti Slovanu iz Bratislave doživeli nov udarec. Španski strokovnjak je dodobra spremenil začetno postavo in se opekel. 

Muraši so dobro nevtralizirali celjske poskuse, mož odločitve pa je bil Mark Strajnar z golom v 10. minuti. 20-letnik, ki na Fazaneriji nastopa kot posojen nogometaš Maribora, je po podaji Klemna Pucka, kljub temu, da je bil ob njem dobro postavljen Damjan Vuklišević, spretno s peto ukanil Lovra Štubljarja.

V 29. minuti so se Sobočani, ki so bili v prvem polčasu vsaj enakovredni Celjanom, na kratko veselili drugega gola. Iz bližine je zadel Amadej Maroša, vendar so sodniki dosodili prepovedan položaj.

Sredi drugega polčasa so tudi Celjani zatresli mrežo, vendar je bil Ivan Brnić prav tako v nedovoljenem položaju, tako da je ostalo pri vodstvu črno-belih. Hrvat je poskusil tudi v 64. minuti, vendar Florijan Raduha ni imel težkega dela.

Mura tako ostaja po treh tekmah stoodstotna in na vrhu lestvice, Celje ima ob tekmi manj zmago in poraz. Muro sedaj čaka gostovanje v Mariboru, Celjani pa bodo gostili Radomljane.

Primorje še brez zadetka

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Primorje na začetku sezone še naprej niza poraze. Doživelo je tretjega zaporednega, prvega pa tudi v Novi Gorici, ki je začasno dom Ajdovcev. Izbranci Milana Anđelkovića imajo težave predvsem v napadu, saj še na tretji tekmi niso dosegli gola in so edina ekipa v ligi še brez doseženega zadetka.

Koprčani, ki so v prejšnjem krogu le enkrat streljali proti vratom Olimpije, so si tokrat ustvarili precej več priložnosti, izkoristili pa so dve za drugo zmago.

Prvi del prvega polčasa ni ponudil kakšnega razburjenja, ekipi sta malce tipali teren, nekoliko konkretnejši so bili Ajdovci, ki so sprožili en nevarnejši strel prek Domagoja Babina.

V 32. minuti je imel Timothee Nkada najlepšo priložnost dotlej, ko se je znašel sam približno 10 metrov od gola Primorja, a nato streljal v Gašperja Tratnika.

Koprčani so proti koncu polčasa vse bolj prevzemali vajeti igre, v sodniškem dodatku prvega dela pa prišli do vodstva. Svoj drugi zadetek v sezoni je dosegel branilec Felipe Curcio, ki je sprožil s 15 metrov.

Domača ekipa si je nato v 78. minuti privoščila usodno napako. Elias Telles je na svoji polovici izgubil žogo. Odvzel mu jo je Ahmed Ankrah, podal do Petra Petriška, ta pa je nato matiral Tratnika za končnih 0:2.

Primorje bo v četrtem krogu gostovali pri v Lendavi pri Nafti, Koper pa v Stožicah pri Bravu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral
04. 08. 2024 11.58
+2
Še kolcalo se bo po Krznarju....
mackon08
04. 08. 2024 10.16
+1
Čudno da Rierane pravi da je sodnik kriv. Sveda ne , ker je sodil v korist Celja in to tako, da je zgražanja vredno.
Franci123
04. 08. 2024 08.21
+3