Nogomet

Nov Portugalec v zmajevem gnezdu

Ljubljana-, 18. 08. 2023 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V pričakovanju novih (evropskih in domačih) izzivov se je nogometašem Olimpije pridružil Portugalec Diogo Costa Pinto. 24-letni vezist, ki je doslej za Caso Pia nastopal v portugalskem najmočnejšem prvenstvu, je z ljubljanskim klubom sklenil sodelovanje do leta 2026.

Diogo Costa Pinto in Goran Boromisa
Diogo Costa Pinto in Goran Boromisa FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Nekdanji član Benfice Diogo Costa Pinto je ob prihodu v Ljubljano za klubsko spletno stran povedal: "Verjamem, da se bom hitro ujel z novimi soigralci in strokovnim vodstvom! Olimpija je moj novi klub, zato bom naredil vse, kar je v moji moči, da moštvu pomagam po najboljših močeh. Po zgodovinskem uspehu si ljudje v klubu želijo nadaljevati s trdim delom in navduševati v različnih tekmovanjih. Liga, pokal, sedaj je tukaj še Evropa. Ekipi bom dodal nekaj tehničnega znanja, medtem ko se najbolje znajdem na položaju desetice. Nadejam se, da bomo skupaj zelo uspešni, osebno pa komaj čakam na prvo domačo tekmo in snidenje z navijači."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novopečeni vezist zeleno-belih je, kot poroča uradna spletna stran ljubljanskega kluba, nogometno šolanje opravil pri Benfici, nakar je z razvojem nadaljeval v Italiji. Po eno sezono je bil član Ascolija in Potenze, po povratku v domovino pa Vilafranquenseja in Estrele, kjer se je na 29 tekmah podpisal pod 13 golov. Sledil je prestop v Caso Pia in Diogo Costa Pinto je med portugalsko elito v letu dni zbral 18 nastopov. V aktualni sezoni je na treh tekmah dosegel en gol.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
19. 08. 2023 18.46
Bravo Olimpija. To so okrepitve mi v MB pa imamo Beharja.
231koak
18. 08. 2023 21.40
-4
Gledaš žogo da drugi bogatijo.
Mekenzi
18. 08. 2023 21.12
-4
, 🙄🙄🙄🙄