Nogomet

Nogometaša Panathinaikosa našli mrtvega v njegovem bazenu

Atene, 09. 10. 2024 23.18 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tragedija za grški nogomet. George Baldock, nogometaš Panathinaikosa in grški reprezentant, je pri 31 letih izgubil življenje. Po poročanju grških medijev so ga našli utopljenega v njegovem bazenu.

George Baldock
George Baldock FOTO: Profimedia

Prve informacije v zvezi s smrtjo Georgea Baldocka navajajo, da so njegovo truplo našli v bazenu njegovega doma v južnem predmestju Aten. 

V zadnjih urah je Baldocka iskala njegova žena in mati njunega otroka, a ga nikakor ni mogla priklicati na mobilni telefon. Kasneje je lastnik vile, v kateri je bival nogometaš s svojo družino, v bazenu našel truplo 31-letnika. Preiskavo incidenta je prevzel varnostni poddirektorat, natančen vzrok smrti pa bodo ugotovili z mrliško preiskavo.

Baldock se je s Sheffieldom dvakrat uvrstil v Premier ligo, kjer je dosegel tudi dva zadetka.
Baldock se je s Sheffieldom dvakrat uvrstil v Premier ligo, kjer je dosegel tudi dva zadetka. FOTO: AP

31-letni nogometaš je večino kariere preživel v Angliji, kjer je tudi rojen. Igral je za Milton Keynes Dons, Northampton, Tamworth, Oxford United in Sheffield United, iz katerega je prestopil v Panathinaikos, kjer je bil soigralec treh slovenskih reprezentantov - Adama Gnezde Čerina, Benjamina Verbiča in Andraža Šporarja. Po zaslugi dedka, ki je grškega rodu, je zastopal grško reprezentanco, za katero je zbral 12 nastopov. 

Branilec je svojo zadnjo tekmo odigral pred tremi dnevi na derbiju z Olympiakosom (0:0).