Nogomet

Nkunku mož odločitve ob zmagi Leipziga nad Hoffenheimom

Leipzig, 29. 04. 2023 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši v nemški ligi so danes odigrali šest tekem 30. kroga. Berlinski Union, ki je še v igri za naslov prvaka, je igral le 0:0 z Bayerjem iz Leverkusna. Leipzig nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je bil uspešnejši, po zmagi z 1:0 proti Hoffenheimu se je Unionu na tretjem mestu približal na dve točki zaostanka.

Boj za vrh v nemški ligi in za mesta, ki vodijo v Evropo, bo zelo razburljiv, saj ekipe loči le nekaj točk. Freiburg je danes s tesno zmago (1:0) v Kölnu ujel Union, obe ekipi imata 56 točk. Berlinčani so danes igrali neodločeno in brez golov z Leverkusnom, slednji je ostal na šestem mestu, a ima za Leipzigom že šest točk zaostanka.

Statistika tekme: Leipzig vs. Hoffenheim
Statistika tekme: Leipzig vs. Hoffenheim FOTO: Sofascore.com

Za zmago Freiburga ima zasluge strelec edinega gola Ritsu Doan, Köln je bil sicer boljši tekmec in imel je več priložnosti. Leipzig je na koncu tudi dosegel minimalno zmago, a je prevladoval in si pripravil številne priložnosti. Zadel je le Christopher Nkunku v 28. minuti, akcijo pa je začel Kevin Kampl, ki je tokrat odigral celoten dvoboj.

V boju za obstanek je pomembne tri točke dobil Stuttgart. Premagal je Gladbach z 2:1, po točkah ujel Bochum in se začasno rešil mest, ki vodijo v drugo ligo ali kvalifikacije.

Povsem na vrhu bundeslige lahko v nedeljo pride do spremembe. Že v petek je namreč vodilna Borussia Dortmund igrala le 1:1 v Bochumu. To pomeni, da so na lestvici rumeno-črni sicer začasno povišali prednost na dve točki (61-59), a ima Bayern priložnost, da se v lovu na 11. zaporedni naslov z zmago spet zavihti na vrh. Branilci naslova bodo namreč v nedeljo igrali proti zadnjeuvrščeni Herthi iz Berlina.

Nemško državno prvenstvo, 30. krog, izidi sobotnih tekem:
Eintracht Frankfurt - Augsburg                1:1 (1:0)
Köln - Freiburg                               0:1 (0:0)
Leipzig - Hoffenheim                          1:0 (1:0)
(Kevin Kampl je odigral celo tekmo za Leipzig).
Stuttgart - Borussia Mönchengladbach          2:1 (1:0)
Union Berlin - Bayer Leverkusen               0:0
Schalke - Werder Bremen                       2:1 (0:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.