Nogomet

NK Ljubljana predčasno v višji rang tekmovanja

Ljubljana, 21. 05. 2023 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

NK Ljubljana, nekdaj standardni slovenski prvoligaš, nekoč celo drugi v slovenski prvi ligi, se vzpenja. Ljubljančani, ki jih vodi nekdanji reprezentant Ermin Raković, pomaga pa mu prav tako bivši član slovenske nogometne izbrane selekcije Igor Lazić, se je predčasno uvrstila v višji rang tekmovanja. Ljubljana, ki deluje v športnem parku ŽAK v Šiški, kjer je že ves čas njeno domovanje, se tako v prihodnji sezoni seli v Regionalno ligo. Ljubljana je do naslova prišla na prepričljiv način, v sezoni je le dvakrat izgubila, točkovna prednost pred zasledovalci pa je ves čas visoka.

Slavje NK Ljubljana Palis po uvrstitvi v višji rang tekmovanja.
Slavje NK Ljubljana Palis po uvrstitvi v višji rang tekmovanja. FOTO: NK Ljubljana

V peti ligi je prvenstvo že odločeno. Šišenska Ljubljana Palis predčasno slavi naslov, potem ko si je priigrala neulovljivo prednost desetih točk. Moštvo nekdanjega slovenskega reprezentanta in nogometaša številnih slovenskih prvoligašev Ermina Rakovića in njegovega pomočnika Igorja Lazića se lahko po lanskem nesrečnem razpletu končno veseli zasluženega napredovanja v četrto ligo, do konca sezone pa ga čakata še dve tekmi, ki pa vsaj za Šiškarje nimata več pravega tekmovalnega naboja.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.