Nogomet

Nigerijske reprezentante v Libiji 'zaklenili in vzeli za talce'

Bayda, 14. 10. 2024 13.10 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nigerijska nogometna reprezentanca bi morala v okviru afriškega pokala narodov gostovati v Libiji, zalomilo pa se je že v zraku: "Pred pristankom so letalo preusmerili na zapuščeno letališče, kjer smo bili več kot 12 ur kot talci zaklenjeni brez hrane in vode," je preko družbenih omrežij sporočil nigerijski kapetan William Troost-Ekong.

Nigerija je v petek na domačih tleh Libijo ugnala z 1:0, reprezentanci pa bi morali v torek odigrati povratno tekmo v Libiji. Po poročanjih afriških medijev so čarterski let nigerijske reprezentance v zraku preusmerili iz mesta Bengazi na letališče Al Abraq, kjer so Nigerijcem preprečili zapustiti prostore letališča.

Nogometna reprezentanca Nigerije
Nogometna reprezentanca Nigerije FOTO: AP

"Libijska vlada je brez razloga preklicala naš odobreni pristanek v Bengaziju in nas na zapuščenem letališču zaklenila brez telefonskega signala, hrane in pijače. V Afriki sem doživel že marsikaj, ampak takšne miselne igre so sramotno vedenje. Tunizijski pilot je moral tik pred pristankom zamenjati smer in pristati na letališču s premajhno pristajalno stezo za naše letalo. Rekel je, da česa takšnega še ni doživel. Skupaj z ekipo smo se odločili, da tekme ne bomo odigrali," je na družbenem omrežju X zapisal kapetan nigerijske izbrane vrste William Troost-Ekong.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Letališče Al Abraq je od mesta Bengazi oddaljeno skoraj štiri ure vožnje z avtobusom, nigerijska reprezentanca pa se po cestah tja ni želela odpraviti, saj Libija velja za nevarno državo, kjer so prav tujci pogosto žrtve nasilnega kriminala. "Če Afriška nogometna konfederacija podpira takšno vedenje, lahko Libija dobi tri točke. Tukaj po cesti ne moremo potovati, ker je prenevarno. Nočemo si niti predstavljati, kakšno hrano bi nam dali, če bi nadaljevali s potovanjem. Spoštujemo sami sebe in naše nasprotnike. Napake se dogajajo, takšni dogodki pa v mednarodnem nogometu nimajo mesta," je še dodal Troost-Ekong, ki je v reprezentančnem dresu zbral 71 nastopov.

William Troost-Ekong
William Troost-Ekong FOTO: AP

"To ni nogomet. Zelo sramotno. Smo reprezentanti in talci," je zapisal vezist Leicestra Wilfried Ndidi, nad odnosom pa sta se pritožila tudi napadalec Bayer Leverkusna Victor Boniface in zvezdnik reprezentance Victor Osimhen, ki je reprezentančno akcijo tokrat izpustil: "Razočaran sem nad nepoštenim ravnanjem z mojimi brati in trenerji. Takšne stvari so v nasprotju s športnim duhom."

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sosed5
14. 10. 2024 15.26
+1
🤣🤣🤣🤣😅, ja ne boste zmagali, niti priblizno 😭😭
McGregor---
14. 10. 2024 14.54
+1
Pod Gadafijem bi ...., tako pa imajo uvoženo 🇺🇸 demokracijo 😂😂😂
bu?e24 1
14. 10. 2024 14.37
+5
A niso libiji prnesel demokracijo hmmm čudn ane
tmj
14. 10. 2024 14.25
+5
libija se izkljuci iz vseh tekmovanj a ni to tko..