Nogomet

Neymarju v Dohi uspešno operirali gleženj

Doha, 10. 03. 2023 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Napadalcu francoskega prvoligaša PSG-ja Neymarju so danes v bolnišnici ASPETAR v Dohi uspešno operirali desni gleženj. Brazilski zvezdnik je zaradi poškodbe, ki jo je staknil 19. februarja v drugem polčasu tekme francoskega prvenstva proti Lillu, že zaključil sezono, sedaj pa ga čaka tri- do štirimesečno okrevanje.

Neymarja so na tekmi francoskega prvenstva pred nekaj manj kot tremi tedni zaradi poškodbe desnega gležnja z igrišča odnesli na nosilih. Nadaljevanje njegove sezone je bilo takoj postavljeno pod vprašaj, kmalu pa so iz tabora pariškega velikana potrdili, da bo za sanacijo poškodbe potrebna operacija.

Neymar
Neymar FOTO: AP

Pariško moštvo je takrat v izjavi za javnost zapisalo še, da je imel Neymar v zadnjih nekaj letih več težav zaradi nestabilnosti desnega gležnja, po zadnjem zvinu pa je zdravniško osebje Paris Saint-Germaina priporočilo operacijo vezi, da bi se izognili tveganju ponavljanja poškodbe. Operacija je bila danes pod vodstvom doktorja Rodriga Lasmarja opravljena v bolnišnici ASPETAR v Dohi. Po poročanju uradne spletne strani PSG-ja je bila operacija uspešna, nogometaš pa bo sedaj sledil protokolu počitka in priporočene oskrbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

31-letni Brazilec, čigar moštvo je ob njegovi odsotnosti izpadlo iz elitne Lige prvakov, je od prihoda v francosko prestolnico izpustil že več kot 100 tekem in v tem času odigral manj kot polovico vseh tekem PSG-ja v francoskem prvenstvu. 

Parižani se po izpadu iz Lige prvakov in francoskega pokala lahko borijo le še za zmago v francoskem prvenstvu. Po 26 odigranih tekmah so si pred prvim zasledovalcem Marseillom nabrali osem točk prednosti.

Lionel Messi in Neymar
Lionel Messi in Neymar FOTO: AP

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samo-ne-rdeci
10. 03. 2023 17.15
-3
Maxx365
10. 03. 2023 20.15
+1
Kako je naokoli prinesel vse zdravnike in kirurge, še magnetno resonanco je preslepil. In kar brez veze mu bodo operirali povsem zdrav gleženj, samo da lahko simulira, a ne?