Nogomet

Dobrodošlica Neymarju, ki je nogometni svet še ni videl

Rijad, 19. 08. 2023 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
19

Veliki spektakel, šov in zabava, ki jih na nogometni zelenici še nismo videli. Tako je v medijih završalo ob napovedi predstavitve superzvezdnika Neymarja, ki se je pred dnevi odpravil v Savdsko Arabijo, kjer je okrepil tamkajšnji najtrofejnejši klub Al Hilal. In nihče se ni motil. Spektakel si je bilo moč ogledati pred sobotno prvenstveno tekmo z Al-Feiho.

Neymar
Neymar FOTO: Twitter

Ko je ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano na svojih družbenih omrežjih naznanil, da se brazilski superzvezdnik Neymar seli na Arabski polotok, natančneje v Savdsko Arabijo, je številnim ljubiteljem nogometa v glavi odmevalo le eno in povsem enako mnenje, kot se je to zgodilo leta 2017, ko je iz Barcelone prestopil v PSG."Tja je odšel zaradi denarja!" Roko na srce, ugodnosti in plača, ki jo bo prejemal v novem klubu Al Hilal, ki ima sedež v glavnem mestu države Riad, so za navadne smrtnike nepredstavljive. Kot so poročali številni mediji, bo poleg neverjetnih 320 milijonov evrov, ki mu jih bo navrgla dveletna pogodba, deležen še novih 80.000 evrov za vsako zmago svojega kluba ter 500.000 evrov za vsako objavo na družabnih omrežjih, ki bo promovirala državo, v katero se je preselil. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Poleg vseh finančnih ugodnostih bo zelo dobro poskrbljeno tudi za ležerno življenje na vzhodu. Na voljo mu bosta zasebno letalo in ogromna vila s številnim osebjem, da o voznem parku niti ne izgubljamo besed. Da gre za nogometaša, ki poleg vseh uspehov na zelenici te piše tudi na finančnem področju, ni dvoma. In tudi zaradi tega je njegova pot zavila v Azijo. Mnogi mu očitajo, da se je pri vsega 31 letih, kolikor jih šteje, poslovil od "pravega" nogometa. Veliko napako naj bi storil že z odhodom iz Barcelone, njegov prestop v mesto ljubezni pa naj bi bil zgrešen. Dejstvo je, da mu v Parizu ni šlo vse po načrtih, Parižani so ostali brez naslova v Ligi prvakov, kar je bil njihov glavni cilj. Čeprav so bili leta 2020 tako zelo blizu, jim teh sanj Brazilec ni izpolnil. Nemci so jim prekrižali načrte, natančneje Bayern v velikem finalu. Številne poškodbe so ga prikrajšale za slavo, ki bi je lahko bil deležen. Parižani, predvsem navijači, ga niso vzeli za svojega, v ekipi so se stalno pojavljale napetosti. Na koncu so se sicer od njega lepo poslovili in mu zaželeli vse najboljše na njegovi nadaljnji poti. Poti, ki jo zagotovo piše tudi denar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nezadovoljen v Parizu, kakšne možnosti je imel?

Morda se Brazilec tudi sam zaveda, da je bil odhod iz Barcelone napaka. Velika napaka, ki jo je storil na vrhuncu svoje moči. Neustavljivi trio, ki ga je tvoril skupaj z Lionelom Messijem in Luisom Suarezom, ne bo pozabljen. Številni ga imenujejo za najboljšega vseh časov. Med uspehi lahko izpostavimo dvakrat osvojeni naslov španskega prvenstva ter tudi elitne Lige prvakov. Podatki, ki so pripomogli k temu, da si je želel vrnitve na kraj zločina. Toda stanje, v katerem se nahaja katalonski velikan, ni rožnato. Številne finančne težave, s katerimi se Barcelona spopada že nekaj časa, so to preprečile. Nekaj časa so ga povezovali tudi tudi z londonskim Chelseajem in Rdečimi iz Manchestra. Angleški nogomet ni zanj, so se delila mnenja. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako velika zvezda je Neymar?

Njegov vpliv na arabski klub se je začel takoj s podpisom pogodbe. Video njegove predstavitve je na družbenih omrežjih dosegel enormne številke, objava je bila všečkana in deljena v nepredstavljivih količinah. Številke, ki naj bi zasenčile tiste, ki jih je ob prihodu v to državo dosegel Portugalec Cristiano Ronaldo – nogometaš, za katerega je Neymar prepričan, da je sprožil val prestopov. Zanj je imel ob uvodnem intervjuju številne lepe besede, ni skoparil niti s pohvalo: "Prepričan sem, da je  Ronaldo začel vse skupaj, čeprav so ga na začetku vsi označili za "norca".  Sedaj lahko vidite, da se liga vse bolj razvija." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Brazilec je prepričan, da se je preselil v zelo konkurenčno okolje. "Ženejo me predvsem izzivi, tu sem, da pomagam tukajšnjemu nogometu pri razvoju. Veselim se novega poglavja v moji karieri, da bom spisal novo zgodbo." Zvezdnik je dejal, da bodo številna znana imena, ki so se poleti preselila v Savdsko Arabijo, vse skupaj le še začinila: "Zelo bo razburljivo, ko se bom na igrišču srečal z vrhunskimi igralci iz drugih ekip. Vse skupaj te še bolj motivira in navduši, da igraš vedno bolje. Ko ti na drugi strani stojijo Ronaldo ali Benzema, pa Firmino, je samoumevno, da je veselje še večje, soočenje z njimi bo čudovito. Poleg tega bo tudi veliko Brazilcev spremljalo to ligo," svojega navdušenja ni skrival Brazilec. Privržencem kluba je sporočil, da se bo potrudil, da bodo čim bolj uživali v nogometu, poleg tega si želi osvojiti vse možne lovorike. Savdska liga je vložila več kot 600 milijonov evrov, da bi privabila množico vrhunskih igralcev in trenerjev iz Evrope. To jim je zagotovo uspelo. Med zvenečimi imeni so tudi bivši kapetan Liveropooola Jordan Henderson ter Riyad Mahrez iz Manchester Cityja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kako se bo končalo?

Kljub velikemu spektaklu in obojestranskemu navdušenju, tako ljubiteljev nogometa kot tudi Brazilca samega, pa so številni prepričani, da se bo Neymar slej ko prej vrnil v Barcelono. Z njimi naj bi imel tihi dogovor, s čimer naj bi bila seznanjena tudi brazilska nogometna reprezentanca, v kateri njihov najuspešnejši strelec še ni rekel zadnje besede. Do takrat pa vse dobro v ligi, ki se je v letošnjem poletnem prestopnem roku razvila v nekaj, česar nihče ni pričakoval. Le kako se ne bi, denar je le sveta vladar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
20. 08. 2023 10.17
+4
Kako pa so zrihtali okoli alkohola, zenski vragolij? Verjetno se bo kak zakon spremenil dol, da mu v vsem ugodijo.
viking76
20. 08. 2023 10.22
+3
Ne rabijo nic od naštetega, ker je v koranu luknja glede tega. Samo na jahto grejo in je problem rešen, ker alah na vodi ne vidi kaj se dogaja. Takle mamo.
printerus
20. 08. 2023 09.43
+3
S tem svetom je nekaj fejst narobe. To se vidi že nekaj časa....nogometaši so postali pravi bogovi! kam to pelje, če ima mlado in staro za vzgled žogometalce in žogobrce, kateri živijo od butaste raje, ki ima v žepu nekaj evrčkov in iz tribun navija za teh nekaj posameznikov, multmilijonarjev, ki se preganjajo po zelenici? V tem času seveda ta raja brez denarja na tribunah pozabi na realne probleme doma in v svetu, nekaj akterjev ( sponzorjev in voditeljev itd..), ki vodijo svet, pa v tem času še toliko lažje krade in kuje plane, kako bodo ravno to ubogo rajo, ki navija na tribunah, še lažje in še bolj osiromašili in jim na fini način pobrali še več....kaj je narobe s temi ovcami in kam plujemo?
Amor Fati
20. 08. 2023 10.38
+3
Mi ne plujemo več nikamor, ampak tonemo. Kot družba smo že na čistem dnu. Kot družba nam verjetno ni več pomoči. Namesto da bi svoj dragoceni čas posvečali stvarem, ki so dejansko pomembne, ga posvečamo stvarem, ki sploh niso pomembne. Namesto, da bi idolizirali ljudi, ki dejansko nekaj naredijo za ta svet, idoliziramo ljudi, ki ne naredijo nič za ta svet. Dejansko posvečamo svoj čas in svojo pozornost ljudem, ki so bogati, vplivni, in slavni, namesto da bi svoj čas in svojo pozornost posvečali ljudem, ki si naš čas in našo pozornost dejansko zaslužijo. Na svetu je ogromno ljudi, ki si zaslužijo naš čas in našo pozornost, ki jih mi sploh ne poznamo, ker zanje sploh še nismo slišali. Kako le, če pa mediji o njih sploh ne govorijo. In tako je nek fuzbaler ali basketaš zaradi svojega talenta, bogastva, in statusa, dejansko Bog v očeh ljudi, ki se komajda preživljajo skozi mesec. Nekdo, ki pa dejansko spreminja svet s svojim čudovitim umom in čudovitimi domislicami, pa ni vreden omembe, dokler ni od njega določene koristi. A kaj čmo? Tako je, in tako se bo nadaljevalo. Dokler bodo mediji pisarili o teh brezvezdnikih, ki igrajo, pojejo, in športajo, kot da so božje darilo človeštvu, bo naša družba na čistem dnu. Oni bodo čedalje bolj nesramno bogati na naš račun, mi pa čedalje bolj revni, ker smo, kot si sam dejal, pač ovce, ki jim pač nasedamo. Pač smo kot človeštvo in kot ljudje povsem izgubljeni. Dokler bo tako, ne bo drugače, dokler bo tako, bo lakota širom sveta, in dokler bo tako, se bodo določeni valjali v denarju, medtem, ko bodo ostali imeli komajda dovolj denarja za položnice.
printerus
20. 08. 2023 11.27
+2
Amor, dobro si to zapisal! Se strinjava v vsem...sem vesel, da nas je še nekaj, ki razmišljamo s svojo glavo. Škoda, da nas je tako malo.
. .
20. 08. 2023 09.23
+6
Hvalabogu,da nam ga ne bo več treba gledat v Evropi.
motorist_mb
20. 08. 2023 09.00
+2
Stekleni neo smel bit tak da ..
inside1
20. 08. 2023 08.19
+1
Ja dokler mu bo denar letel se bo norca delal iz njega.... Močno preplačan za to kar kaže. Oni dol ga ne bodo gledali kako bo poškodovan, tudi njemu leta gredo. Ali Arabci dol tako zaradi prišlekov spreminjajo lulturo in odpirajo družbo, da bo lahko popival....
Kamikaza1985
19. 08. 2023 21.53
+0
Evropski klubi bodo ostali za sportne stave..gledala se pa bo arabska liga
Kritik1900
19. 08. 2023 21.38
+1
Ogabno, bi ta dnar raje kam drgam vložili
MucaNeGrize
19. 08. 2023 21.27
-1
Malo_sutra
20. 08. 2023 10.16
+1
Čestitke nam revežem ki to gledamo in komaj prebijamo iz meseca v mesec. To je za čestitat a ne?
detect
19. 08. 2023 21.25
+7
mi pa tukaj zbiramo drobiž za zdravljenje otroka,ta svet je res bolan.
Malo_sutra
19. 08. 2023 20.40
+9
No končno je vesel in srečen. Čez en mesec bo reku da hoču v Real.
JOSEPH HAYDN
19. 08. 2023 20.29
+12
Konec kariere zavit v blišč in lučke
Viejo cabron
20. 08. 2023 08.01
-3
Opiši mi besedo kariera in povezavo z denarjem in ti pišeš, da je konec kariere!? Ko govoriš o karieri govoriš o denarju!!!
Maxx365
19. 08. 2023 20.18
+10
A zdaj bi pa že vsi v Afriki igrali?
fruc ek
19. 08. 2023 20.18
+8
Vse lepo in prav, kje pa so ženske navijačice?
aljoteam
20. 08. 2023 08.17
+2
V šoping centrih. Sicer pa tudi na v nogometnih tekmah po svetu absolutno prevladujejo moški... bodimo realni, večine žensk pač fuzbal ne zanima.