Nogomet

Neymar (verjetno) ne bo nared za povratni obračun z Bayernom

Pariz, 20. 02. 2023 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zvezdnik pariškega PSG-ja Neymar in nogometaš Borussie iz Dortmunda Karim Adeyemi bosta zaradi poškodb, ki sta jih staknila na ligaških tekmah konec tedna, z igrišč odsotna vsaj tri tedne.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
    19:37
    Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
  • Gol Karima Adeyemija za 1:0
    01:39
    Gol Karima Adeyemija za 1:0
  • Iz 24UR: Zmaga za Bayern
    02:25
    Iz 24UR: Zmaga za Bayern
  • Zadetek Kingsleyja Comana za vodstvo Bayerna v Parizu
    00:58
    Zadetek Kingsleyja Comana za vodstvo Bayerna v Parizu

 

Ob pomanjkanju uradnih informacij iz pariškega kluba o resnosti poškodbe gležnja, ki jo je Neymar staknil v nedeljo na tekmi proti Lillu, je novico o času odsotnosti brazilskega zvezdnika delil časnik Le Parisien. Ta je zapisal, da bo Brazilec počival tri do štiri tedne, več pa bo znano po dodatnih pregledih, ki naj bi jih igralec opravil do torka.

Če se bodo te napovedi uresničile, bo moral izpustiti tudi povratno tekmo osmine finala Lige prvakov z nemškim Bayernom 8. marca. Prva v Parizu se je končala z minimalno zmago Bayerna z 1:0.

Težave s poškodbo svojega aduta pa imajo tudi pri Borussii. Eden ključnih igralcev zadnjih tednov, po zadnji tekmi je porurski klub na prvem mestu Bundeslige ujel Bayern in Union pri 43 točkah, je Karim Adeyemi. Zaradi poškodbe stegenske mišice na nedeljski tekmi s Hertho bo tudi 21-letnik, ki je na zadnjih šestih tekmah dosegel štiri gole, manjkal vsaj tri tedne.

Tako bo vprašljiv tudi njegov nastop na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov proti Chelseaju 7. marca. Na prvi je prav on z golom poskrbel za minimalno zmago nemške ekipe.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LETEČA PODGANA
21. 02. 2023 20.20
+1
Neymar ima naslednika Vini real isti al pa še slabši👏👏👏❤️
Volja
20. 02. 2023 20.14
-1
Zgodba se ponavlja v času brazilskega karnevala in rojstnega dneva njegove sestre, če me spomin ne vara. Kolk' je že s tem ponavljanjem dolgočasen.
Fuzbaler
20. 02. 2023 19.46
+1
Sestrin rojstni dan se bliza...