Nogomet

'Neymar in Vinicius Junior bosta jedro selecaa v napadu'

Rio de Janeiro, 19. 08. 2023 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
2

Brazilski nogometni selektor Fernando Diniz je vpoklical zvezdnika Neymarja in Viniciusa Juniorja, da vodita napad selecaa na prvih tekmah južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2026. Selektor pa v brazilsko selekcijo ni vpoklical Lucasa Paquete, ki se sooča s preiskavo vpletenosti v športne stave v Veliki Britaniji.

Neymar (desno) bo igral v kvalifikacijah za SP.
Neymar (desno) bo igral v kvalifikacijah za SP. FOTO: AP

Petkratni prvaki Brazilci, ki jih je na lanskem SP v četrtfinalu izločila Hrvaška, bodo svojo kvalifikacijsko akcijo začeli proti Boliviji 8. septembra v Belemu na severu Brazilije, nato pa bodo 12. septembra v Limi igrali s Perujem. To je prva reprezentančna akcija za 49-letnega Brazilca Fernanda Diniza, ki je prevzel vodenje od Titeja po porazni seriji selecaa v Katarju. 

Obstajali so dvomi, ali se bo 31-letni zvezdniški napadalec Neymar odzval vabilu po velikem razočaranju nad lanskim razpletom prvenstva, prav tako je bil v zadnjem času precej zaposlen s selitvijo iz Paris Saint-Germaina v savdskoarabski Al-Hilal. "Pred kratkim sem govoril z njim in bil je popolnoma pripravljen in vesel te priložnosti," je Diniz povedal na novinarski konferenci v Riu de Janeiru. "Težko je najti igralca, ki bi mu bil enak. Je zelo redek talent." Na koncu je dodal: "Neymar in Vinicius Junior bosta glavna člena reprezentance v kvalifikacijah."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Diniz, ki je tudi trener Fluminenseja iz Ria de Janeira, bo opravljal obe nalogi, dokler Italijan Carlo Ancelotti junija 2024 ne bo končal pogodbe z Real Madridom in prevzel krmila brazilske reprezentance, je povedal predsednik brazilske nogometne federacije (CBF) Ednaldo Rodrigues.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR tak Urbin sin
19. 08. 2023 17.25
-1
Najprej jih je pred nekaj desetletji dotolkla bolj ostra , groba in organizirana evropska igra , zdaj pa padalci v njihovih vrstah ...
Treska
19. 08. 2023 08.01
+4
Bleda senca nekdaj nogometne velesile..