Nogomet

Neodločna celjska obramba tlakovala pot do zmage Portugalcev

Guimaraes, 02. 10. 2024 18.25 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Celja so na severu Portugalske dočakali svojo prvo, zgodovinsko evropsko tekmo, ki pa se ni končala po njihovih željah. V prvem krogu ligaškega dela Konferenčne lige so morali premoč priznati Vitorii iz Guimaraesa, ki je izkoristila neodločnost celjske obrambe. Portugalci so za tri točke trikrat zatresli mrežo gostov iz knežjega mesta, poraz Celja pa je s sijajnim zadetkom ublažil Aljoša Matko (3:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Portugalci so povedli že v sedmi minuti, ko so sploh prvič resneje zapretili. Napad je po levi strani povedel Kaio Cesar, ki se je izstrelil mimo preveč anemičnih nogometašev Celja in nato sprožil proti celjskim vratom. Strel je odbil Matjaž Rozman, odbitek pa je med njegovima nogama v mrežo pospravil Samu, ki je poskrbel za prvi zadetek letošnje izvedbe Konferenčne lige. 

Varovanci Alberta Riere so do svoje prve priložnosti prišli v 17. minuti. Takrat je nevarno sprožil Luka Bobičanec, njegov strel pa je blokirala domača obramba. Kasneje se je v ugodni situaciji znašel še Aljoša Matko, a je bil pri zaključku premalo natančen. 

Na drugi strani pa so znova praktično iz nič udarili Portugalci, ki so vnovič izkoristili neodločnost gostujoče obrambe. Bruno Gaspar je švignil mimo Klemna Nemanič in podal žogo do Gustava Silve, ki je brez težav asistenco pretvoril v zadetek.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po odmoru je Španec na klopi Celja skušal še s formacijo s tremi igralci v zadnji liniji. A tudi to ni obradilo sadov. Tudi v drugem delu igre so prvi zapretili domači. Dve sijajni priložnosti je imel Cesar, pri prvem poskusu se je izkazal Rozman, pri drugem pa je žogo na golovi črti izbil Matko.

Toda v 62. minuti je celjska obramba še tretjič klonila, ko so Celjani prejeli zadetek iz svojega kota. Vitoria je izvedla bliskovit protinapad čez celotno igrišče, zdelo se je že, da so Portugalci zapravili priložnost, toda nesporazum Bobičanca in Rozmana je izkoristil Gustavo Silva, ki je asistiral za zadetek Tiaga Silve

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V izdihljajih srečanja je za častni zadetek Celja in sploh prvega v Evropi poskrbel Matko, ki je s fantastičnim golom poskrbel za končnih 3:1. Zmaga domačih bi lahko bila še nekoliko višja, a je bil v zaključku dvoboja razpoložen Rozman. 

Statistika Vitoria Guimaraes - Celje
Statistika Vitoria Guimaraes - Celje FOTO: Sofascore.com

Celjska ekipa se po tekmi vrača v domovino, kjer jih že v nedeljo čaka nov zahteven izziv, ko bodo gostovali na Ljudskem vrtu pri Mariboru. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Konferenčna liga, 1. krog:

Vitoria Guimaraes - Celje 3:1 (2:0)
Samu 7., G.  Silva 36., T. Silva 62.; Matko 90+1. 

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bozjidar
02. 10. 2024 20.04
+1
Lahko bi bilo se slabše🌝
RUBEŽ
02. 10. 2024 19.52
Riera - HAHAHAHAHA.
JK123
02. 10. 2024 19.43
Portugalci ponižali Celjane. Mora biti kar težak dan za Celjane.
Chaparral
02. 10. 2024 19.05
+2
Sijajni zadetek Matka. Je to vse?