Nogomet

Nekdanji nemški vratar je ustanovil 'Tinder za nogometaše in klube'

Leipzig, 27. 06. 2021 21.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji vratar Bayerja iz Leverkusna in nemške reprezentance Rene Adler je ustanovil aplikacijo, ki naj bi profesionalnim nogometašem pomagala najti nove klube.

Novo spletno platformo za prestope je Rene Adler poimenoval kar "Tinder za igralce in klube". Poletna nogometna prestopna tržnica je odprta že lep čas. Igralci po celem svetu iščejo nove klube, ki po drugi strani iščejo naslednjo veliko zvezdo. Nekdanji vratar Bayerja iz Leverkusna je v želji, da predvsem igralcem olajša proces, ustanovil aplikacijo, ki jo je poimenoval 11TransFair. S pomočjo igralcev, svetovalcev, trenerjev, agentov in odvetnikov je nova platforma zaživela: "Pogumno jo imenujem kar Tinder za nogometne igralce in klube, ker s pomočjo algoritmov združi dve strani."

 "Očitno je, da želijo igralci bolje poskrbeti za svoje skrbi in ne želijo več biti popolnoma odvisni od svojih svetovalcev. Ne more vsak profesionalni igralec biti zvezda, kot sta Joshua Kimmich ali Kevin De Bruyne, ki se sama pogajata s klubi in izbirata ponudbe," je povedal 36-letnik. 

Rene Adler
Rene Adler FOTO: Reuters

Kako deluje aplikacija?

11TransFair je brezplačna aplikacija za aktivne profesionalne nogometaše. Pri prijavi bodo morali vpisati svoje zahteve pri višini plače in izberejo svoje štiri najboljše atribute izmed 20. Sprva bo platforma na voljo igralcem v štirih najvišjih ligah v Nemčiji in bo delovala kot posrednik pri dogovorih med igralci in klubi. V primeru dogovora bo klub plačal vnaprej določeno provizijo, ki bo podvržena pravilom Fife. 

Tinder je ena največjih spletnih platform za povezovanje potencialnih ljubezenskih partnerjev.

Adler upa, da bo 11TransFair postala največja platforma v Evropi za posredništvo na nogometni tržnici: "Želimo vpeljati trasnparentnost na netransparenten trg. Tako bi igralec lahko izbiral ne samo med Lübeckom in Meppnom, ampak tudi med avstrijskim in madžarskim klubom. Na voljo bi jim morale biti najboljše karierne možnosti."

Koronavirus pasica nova

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veronika.p
29. 06. 2021 10.02
+1
isti k denis avdić 15 let nazaj