Nogomet

Nekdanji angleški reprezentant podpisal za francoskega četrtoligaša

Bordeaux, 18. 09. 2024 19.10 | Posodobljeno pred 19 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Žan T. Urbanija
Komentarji
0

Nekdanji angleški reprezentant in napadalec Liverpoola, Andy Carroll, je presenetljivo podpisal pogodbo s francoskim četrtoligašem Bordeauxom, potem ko je zapustil Amiens. Kljub temu da je Carroll v tej sezoni odigral vse štiri tekme za Amiens v Ligue 2, je njegov prestop pomenil padec za dve stopnički v francoski nogometni piramidi.

35-letnik je septembra leta 2023 brez odškodnine prestopil iz Readinga v Amiens. V tem času je na 35 tekmah dosegel štiri zadetke. Bordeaux je z optimizmom pozdravil prihod izkušenega napadalca. V izjavi kluba so zapisali: "Njegova višina, strelski instinkt in borbeni duh bodo v veliki meri pomagali mornarici in belim v tej sezoni. Komaj čakamo, da ga vidimo na igrišču."

Andy Carroll je blestel predvsem v dresu West Hama.
Andy Carroll je blestel predvsem v dresu West Hama. FOTO: AP

Carrollov prestop v Bordeaux bi še pred nekaj leti zvenel skoraj neverjetno. Leta 2011 je bil Anglež eden najbolj iskanih napadalcev v Evropi, ko je za (za takrat) vrtoglavih 41 milijonov evrov prestopil v Liverpool. Njegova kariera pa je v zadnjih letih ubrala drugačno pot – nekdaj bleščeči napadalec je zdaj svoje mesto našel v četrti francoski ligi.

Carroll je prišel kot velika okrepitev v Liverpool, a je razočaral. Na 44 tekmah za 'Redse' je mrežo zatresel le šestkrat.
Carroll je prišel kot velika okrepitev v Liverpool, a je razočaral. Na 44 tekmah za 'Redse' je mrežo zatresel le šestkrat. FOTO: Reuters

Bordeaux, ki je nekoč veljal za enega največjih klubov v Franciji, s šestimi naslovi prvaka Ligue 1, je letos doživel finančni kolaps in bil zaradi bankrota prisiljen v izpad iz druge francoske lige v četrto. Klub je izgubil profesionalni status, vendar si obeta, da bo z novimi okrepitvami, kot je Carroll, našel pot nazaj med elito. Bordeaux je na svojih družbenih omrežjih z navdušenjem objavil: "Dobrodošel, Andy Carroll! Klub je počaščen, da lahko pozdravi napadalca z bogatimi izkušnjami in skoraj 450 profesionalnimi tekmami. Njegova prisotnost bo pomembna okrepitev za naš napad."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carroll je v svoji karieri dosegel 54 zadetkov v najmočnejši angleški ligi, kjer je nosil drese Newcastla, Liverpoola in West Hama. Njegova kariera, polna vzponov in padcev, se zdaj nadaljuje v Franciji, kjer bi lahko svoj debi za Bordeaux doživel že to soboto, ko bo klub iz dežele vin odigral prvenstveno tekmo proti Voltigeurs de Chateaubriant.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.