Nogomet

Navijači Napolija do konca sezone brez gostovanj

Neapelj, 03. 09. 2008 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Navijači italijanskega nogometnega kluba Napoli do konca sezone ne smejo na gostovanja," so sporočili iz italijanskega ministrstva za notranje zadeve.

Navijači Napolija do konca sezone ne smejo na gostovanja.
Navijači Napolija do konca sezone ne smejo na gostovanja. FOTO: Reuters

Privrženci italijanskega prvoligaša Napolija ne bodo mogli spodbujati svojih ljubljencev na gostovanjih. Pred tekmo z Romo so namreč na poti iz Neaplja v večno mesto na vlak odšli brez vstopnic, ob prihodu v italijansko prestolnico pa se je več kot 3000 navijačev spopadlo s tamkajšnjo policijo. Po prvih podatkih je družba italijanske železnice oškodovana za več kot 500 tisoč evrov.

"Izdal bom direktivo za identifikacijo vseh vključenih v nerede. Vpleteni dve leti ne bodo smeli na kateri koli športni dogodek v Italiji. Navijačem Napolija je prepovedan vstop na vsa gostovanja kluba do konca letošnje sezone,“ je za italijansko televizijo RAI povedal italijanski minister za notranje zadeve Roberto Marroni.

Na dogajanja v Rimu se je odzval tudi predsednik italijanske nogometne zveze Giancarlo Abete in povedal, da bo krovna organizacija naredila vse, da iztrebi vandalske združbe, ki prihajajo na tekme.


SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prkajlanKmarija
03. 09. 2008 12.29
SRS
03. 09. 2008 10.46
Ni nič kruta, poglej si malo slike vlaka ki so ga uničili.
prkajlanKmarija
03. 09. 2008 10.12
hhahhahahahhaah kera kruta XD